Naslovna / Nekategorizirano / Ranjena djevojčica u Blaževcu

Ranjena djevojčica u Blaževcu

Troipogodišnja djevojčica, koja je preksinoć iz vatrenog oružja ranjena u ruku u Blaževcu, opština Pelagićevo, prije podne je podvrgnuta operativnom zahvatu i trenutno je smještena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Tuzla, potvrđeno je Srni iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla.

Saradnik u Sektoru za informacione tehnologije UKC u Tuzli Eršija Aščerić Mujedinović rekla je da je djevojčica stabilnog zdravstvenog stanja, ali nije mogla potvrditi da li joj je u opasnosti ruka.

Prema priči majke od djevojčice, Zorice Čolić (31) ona je zatekla kćerku na dvorištu kada je preksinoć došla kući i da je plakala sa prostrijeljenom desnom podlakticom iz koje je tekla krv. Ona je djevojčicu dovezla u urgentni centar u Brčkom, čiji radnici su o događaju obavijestili policiju Brčko distrikta.

Zorica nije mogla reći policajcima odakle je metak došao, a odmah je o svemu obaviještena Policijska stanica Pelagićevo, koja pokriva područje Blaževca.

Srna nezvanično saznaje da policija sumnja na jednog od najbližih srodnika djevojčice, da je uzrokovao njeno ranjavanje.

/rtv.hit/

 

Comments

comments

Pročitajte još

DOBRO JE ZNATI – Jeli slanina stvarno zdrava

Često čujemo da slanina nije zdrava i da je treba jesti što manje, ali je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)