Naslovna / Nekategorizirano / Posveta crkve i duhovna obnova

Posveta crkve i duhovna obnova

posveta-umanjObilježavajući 40.tu obljetnicu uspostave župe Kraljice sv. Krunice Krepšić je proslavio i ponovnu posvetu župne  crkve.

Obeščašćena i razorena   u protekom domovinskom ratu,  doživivši svoju obnovu ponovno je dolaskom uzoritog kardinala Vinka Puljića  i posvećena.

Velik je to dan za vjejrnike župe. Povodom ovog događaja  trodnevnu duhovnu obnovu predvodio je fra. Zvjezdan Linić.

Malom izložbom  „Slikom kroz župu Kraljice Sv. Krunice“ koja je postavljena na sam ulaz crkve htjelo se je skrenuti pažnja brojnim gostima sa strane kako je tekao proces obnove kako male seoske kapele,crkvenog tornja i same crkve tako i gradnja nove kapele na groblju. Na panou se je također našao i novo sagrađeni spomenik i nova kapela sela Drenova koji su sastavni dio naše župe.

Povodom 40.te obljetnice i posvete crkve tiskan jeu 1300 primjeraka i mali bilten župe  koji  je dobio svaki gost ove proslave. Bilten opisuje  kratku povjest našeg kraja, spominju se župe pod koje je sve pripadalo naše selo prije osamostaljenja i osnivanja samostalne župe. Navedena su i imena svećenika koji su do sada vodili župu te imena svećenika i časnih sestara koje je župa dala.

Brojni gosti sa strane prateći trodnevnicu prisustvovali su i glavnoj misi na kojoj je uzoriti kardinal uz riječi ohrabrenja vjernicima ove male župe posvetio ponovno crkvu.

Iako daleko od rodnog kraja desetal dana poslije još uvjek smo pod jakim dojmovima svega onog što smo doživili boraveći u rodnom selu znao sam čuti od mnogih s kojim sam kontaktirao ovih dana. Zahvalni smo kardinalu za njegovu posjetu također i dragom nam gostu iz Samobora fra. Zvjezdanu Liniću ali i brojnim svećenicima i  gostima sa  raznih strana koji su nam svojim prisustvom uveličali ovaj nesvakidašnji događaj.

Comments

comments

Pročitajte još

Krepšić domaćin tradicionalnog susreta brčanskih lovaca i Hrvata

  Lovačka udruga “Sokol” Seonjaci već tradicionalno organizira prsten za sve lovačke sekcije koje su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)