Naslovna / Nekategorizirano / Šesti kongres Svjetske obitelji Radio Marije

Šesti kongres Svjetske obitelji Radio Marije

Pod sloganom „S Marijom na putovima svijeta“, od 26 do 30 listopada u Collevalenzi u blizini Rima održan je Šesti kongres Svjetske obitelji Radio Marije. Tijekom tih pet dana kratko smo se osvrnuli na prijeđeni put od zadnjeg kongresa (2012), sagledali sve dobre plodove ali i propuste, te usmjerili pogled prema sutra kako bismo se dobro pripremili za sljedeće tri godine.

Širite istinsku nadu koja proizlazi iz spasenja koje nam je donio Krist – potaknuo je Sveti Otac članove Svjetske obitelji Radio Marije koje je primio u audijenciju 29. listopada, a koji ovih dana, nedaleko od Rima, raspravljaju o svojoj karizmi.
Naime, VI. Svjetski kongres u Collevalenzi traje od 25. do 30. listopada 2015. Na kongresu sudjeluju i p Mato Anić, gl. urednik programa RM BiH i Hrvoje Šunjić, predsjednik Udruge RM BiH.

Ovaj radio svaki dan sluša preko 30 miliona slušatelja u svijetu i živi od tisuća volontera. U svom molitvenom programu imate Mariju za model, pa smo pozvani i ljubiti srcem Marijinim živeći i osjećajući u skladu s Crkvom. Imajte uvijek pred očima da ljudima dajete nešto tako veliko i jedinstveno: kršćansku nadu koja je puno više nego duhovna utjeha jer se temelji na Kristovu uskrsnuću, posvjedočenom vjerom i djelatnom ljubavlju. Pod Marijinu zaštitu dakle stavljamo vaš radio, osobe, obitelji onih koji s vama surađuju, vaše projekte za budućnosti i sve slušatelje i slušateljice. Blagoslivljam sve vas i vaš rad. I molim vas, nemojte zaboraviti moliti za mene, zaključuje papa Franjo svoj govor upućen Svjetskoj obitelji RM.

krepsic.com@gmail.com

Comments

comments

Pročitajte još

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom Dana državnosti BiH

U ovim svečanim trenucima, s ponosom vam čestitamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine! Današnji dan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)