Naslovna / BiH / Pogledajte snimak pucnjave nakon pljačke banke u Sarajevu

Pogledajte snimak pucnjave nakon pljačke banke u Sarajevu

Nakon što su danas opljačkali Raiffeisen banku na Ilidži, dvojica razbojnika pobjegla su vozilom “alfa “romeo, u kojem ih je najvjerovatnije čekao vozač, u pravcu Velike aleje. Razbojnici su iz vozila pucali na zaštitare koji su bili u potjeri za njima, a prvu pucnjavu u ulici Hrasnička cesta snimio je jedan od učesnika u saobraćaju.

Na snimku se na 0:05 minuta vidi vozilo Alfa Romeo parkirano pored banke u ulici Rustempašina, da bi se potom na 1:50 minuta ponovo pojavilo u kadru na cesti koja je bila puna vozila. Razbojnici su vozili suprotnom trakom i pucali, a potom se pojavljuje vozilo zaštitarske agencije koja je osiguravala banku, prenosi Klix.ba.

Sva vozila su zakočila i pomjerila se u stranu, dok su pješaci ostali nijemi.

Policijski službenici i specijalci i dalje tragaju za razbojnicima koji su pobjegli u pravcu Stojčevca gdje su, pucajući ponovo prema zaštitarima, ubili biciklistu. Potom su spalili automobil i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Portparol MUP-a kantona Sarajevo Irfan Nefić, potvrdio je da je slučajni prolaznik koji je ranjen danas na Ilidži prilikom pokušaja pljačke banke, podlegao od zadobijenih povreda.

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)