Naslovna / BiH / Pogledajte snimak pucnjave nakon pljačke banke u Sarajevu

Pogledajte snimak pucnjave nakon pljačke banke u Sarajevu

Nakon što su danas opljačkali Raiffeisen banku na Ilidži, dvojica razbojnika pobjegla su vozilom “alfa “romeo, u kojem ih je najvjerovatnije čekao vozač, u pravcu Velike aleje. Razbojnici su iz vozila pucali na zaštitare koji su bili u potjeri za njima, a prvu pucnjavu u ulici Hrasnička cesta snimio je jedan od učesnika u saobraćaju.

Na snimku se na 0:05 minuta vidi vozilo Alfa Romeo parkirano pored banke u ulici Rustempašina, da bi se potom na 1:50 minuta ponovo pojavilo u kadru na cesti koja je bila puna vozila. Razbojnici su vozili suprotnom trakom i pucali, a potom se pojavljuje vozilo zaštitarske agencije koja je osiguravala banku, prenosi Klix.ba.

Sva vozila su zakočila i pomjerila se u stranu, dok su pješaci ostali nijemi.

Policijski službenici i specijalci i dalje tragaju za razbojnicima koji su pobjegli u pravcu Stojčevca gdje su, pucajući ponovo prema zaštitarima, ubili biciklistu. Potom su spalili automobil i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Portparol MUP-a kantona Sarajevo Irfan Nefić, potvrdio je da je slučajni prolaznik koji je ranjen danas na Ilidži prilikom pokušaja pljačke banke, podlegao od zadobijenih povreda.

Comments

comments

Pročitajte još

Zasjalo je na Lovačkoj kući

Upravo je tako glasila poruka koju sam uz nekoliko slika dobio iz Krepšića, zasjalo je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)