Naslovna / BiH / U Goricama kod Brčkog za jednu noć ukradena dva automobila

U Goricama kod Brčkog za jednu noć ukradena dva automobila

Dana 24.03.2016. godine oko 06,00 sati, Policiji se obratio građanin iz mjesta Gorice,  Brčko distrikt BiH i prijavio da je (u toku noći), od strane nepoznatog počinioca ili više njih, izvršena provala u njegovu kuću, nakon čega su izvršioci pronašli ključ od njegovog vozila i isto otuđili. Radi se o vozilu marke “Audi A6”, austrijskih registarskih oznaka, proizveden 2005 godine koje je bilo parkirano u dvorištu kuće.
Odmah po saznanju, postupili su policijski službenici koji su preduzeli mjere i radnje na pronalasku otuđenog vozila i izvršioca krivičnog djela, a od strane pripadnika Jedinice kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, na licu mjesta preduzete su radnje vršenja uviđaja.

Tokom vršenja uviđajnih radnji u mjestu Gorice, policijskim službenicima se oko 07,00 sati, obratio još jedan građanin iz mjesta Gorice, i prijavio da je (tokom noći), od strane nepoznatog počinioca ili više njih, izvršena provala i u njegovu kuću, nakon čega su izvršioci pronašli ključ od vozila i, iz dvorišta, otuđili njegovo putničko motorno vozilo „BMW X5”, austrijskih registarskih oznaka, proizveden 2008 godine.

Preduzetim uviđajnim radnjama, na mjestima događaja, konstatovano je da su izvršioci provale u kuće izvršili provaljivanjem balkonskih vrata i nakon ulaska u iste, pronašli su ključeve od vozila, te su ista otuđili iz dvorišta.

Zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Teška krađa“ iz člana 281.stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH je angažovala veći broj pripadnika policije koji aktivno rade na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela. Od strane policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH preduzete su intenzivne istražne operativno-taktičke i tehničke mjere i radnje, u sklopu kojih su upoznate sve policijske agencije u BiH, te INTERPOL.

/ebrcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Drenava, 7.4.2024.

DRAGI POSAVCI I POSAVKE Pokrenuli smo jednu pobožnu inicijativu vezanu uz naš zavičaj. Riječ je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)