Naslovna / Hrvatska / JEDINSTVENI DOGAĐAJ U Zagreb stiglo tijelo svetoga Leopolda Mandića

JEDINSTVENI DOGAĐAJ U Zagreb stiglo tijelo svetoga Leopolda Mandića

U Zagreb je stiglo tijelo svetoga Leopolda Bogdana Mandića. Jedinstveni je to događaj koji se uklapa u Godinu milosrđa i 150. obljetnicu rođenja ovoga hrvatskog sveca.

leopoldMnoštvo vjernika iz Hrvatske ali i iz susjednih zemalja okupilo se ispred zagrebačke katedrale kako bi svjedočilo jedinstvenom događaju dolaska tijela svetog Leopolda Mandića.

Stakleni sarkofag s tijelom sveca nakon 75 godina vraćen je u Hrvatsku. U 19 sati biti će održano liturgijsko slavlje kojeg će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Vjernici napominju kako im ovo puno znači, osobito u godini milosrđa čijim je zaštitnikom proglašen upravo Leopold Mandić.

Svetim je proglašen 1983. godine, proglasio ga je Papa Ivan Pavao II. Sveti Leopolod Mandić inače bio je kapuciner, ali i veliki ispovjednik, i upravo zato, sada u godini milosrđa u prvi plan dolazi vrijednost sakramenta ispovjedi. Zbog toga će se u zagrebačkoj katedrali ispovijedi danas moći obaviti sve do ponoći.

Njegovo je tijelo smješteno u sarkofag pod staklom, koje će se moći dodirnuti. Sarkofag će biti postavljen u zagrebačkoj katedrali ispred glavnog oltara. Tijekom čašćenja vjernici će moći doći do samoga sarkofaga, a za vrijeme misnog slavlja bit će postavljena ograda.

Od petka do ponedjeljka ujutro tijelo svetog Leopolda Mandića bit će izloženo vjernicima u crkvi sv. Leopolda u zagrebačkoj Dubravi.

/dnevnik.hr/

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)