Naslovna / BiH / Održana Posavska večer u Hercegovini

Održana Posavska večer u Hercegovini

vecer posavine.2U sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2016. već četvrtu godinu zaredom sinoć je u hotelu „Mostar“ održana Posavska večer na kojoj su kroz različite sadržaje predstavljeni običaji, kultura i tradicija Bosanske Posavine.

Brojnim uzvanicima iz Posavine i Hercegovine obratili su se predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, suorganizatori Posavske večeri u Hercegovini uime Posavske županije i Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik dr. Anto Domić iskazao je zahvalnost za brzu, humanu i učinkovitu pomoć svim institucijama i volonterima iz Hercegovine koji su prvi pomogli žiteljima Posavine za vrijeme poplava tijekom 2014. godine uz želje da se to zajedništvo još i više učvrsti kroz ovakve događaje.

U svom obraćanju predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić naglasio je da je cilj večeri pronalaženje spona i bolja suradnja između županija.

Posavskoj večeri prisustvovalo je visoko izaslanstvo predvođeno članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskoga naroda prof. dr. Draganom Čovićem, a nazočni su bili gospodarstvenici iz Posavine i Hercegovine i predstavnici svih institucija vlasti, kako Posavske tako i županija Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke, i svih razina vlasti.

U ovom odnosu suradnje i večeri druženja od ove godine pridružila se i Vlada Hercegbosanske županije, a kao izaslanik predsjednika Vlade Draška Dalića nazočnima se obratio ministar u Vladi Darinko Mihaljević.

S druge strane, suorganizatori, predsjednici vlada ŽZH Zdenko Ćosić i HNŽ-a dr. Nevenko Herceg također su pozdravili ovakav vid druženja i suradnje. Predsjednici vlada razmijenili su darove te nazočne pozdravili prigodnim riječima.

Domaćini su ovom prigodom podsjetili kako je tradicija da Posavina gostuje u Hercegovini u vrijeme mostarskog sajma gospodarstva, dok Hercegovina u rujnu posjećuje Posavinu u vrijeme Dana filma.

Izraženo je zadovoljstvo što ovakvo druženje Posavljaka i Hercegovaca traje već četvrtu godinu, što je dokaz kako Posavinu i Hercegovinu povezuje istinsko prijateljstvo koje je potvrđeno bezbroj puta.

(bdcentral.net)

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)