Naslovna / Posavina / Na obilaznici postavljeni prvi metri asfalta

Na obilaznici postavljeni prvi metri asfalta

Na brčanskoj obilaznici počelo je probno asfaltiranje dijela trase u Pljoštarama, a već je ugrađeno više od hiljadu tona asfalta, prenosi Otisak.ba.

Ukoliko analiza pokaže da su zadovoljeni kriterijumi kvaliteta, radovi će biti nastavljeni na dvije lokacije.

“Ovo danas (utorak) i juče (ponedjeljak) što smo radili su probne dionice, a već od ponedjeljka, ukoliko sve bude u redu, a nema razloga da ne bude, trebalo bi početi asfaltiranje dionice u Gredicama i druge, u Goricama”, rekao je direktor Javnog preduzeća “Putevi Brčko” Miroslav Miškić.

Milić: Biće vremena za analizu propusta

Mjesto radova u utorak je posjetio i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, koji je izrazio zadovoljstvo što se, uprkos problemima i brojnim spekulacijama, nastavlja gradnja na trenutno najvažnijem gradilištu u distriktu.

“Između toga da se bavimo sami sobom i nastavka posla, izabrali smo ovo drugo”, rekao je Milić i dodao da će biti vremena za analizu propusta u realizaciji ovog projekta.

Gradnja brčanske obilaznice, duge skoro 19 kilometara, finansira se kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, a prema revidiranom kalendaru i troškovniku, koštaće oko 30 miliona evra.

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)