Naslovna / Priče i pjesme / Zvuk šargije Zvonimira Jović – Video

Zvuk šargije Zvonimira Jović – Video

 

Prelistavajući internetske stranice te razne postove prijatelja,  danas će te naići – složit ćete se vjerujem samnom – na razne sadržaje kojim pojedinci pokušavaju prezentirati sebe ili opisati događaje kojim su ponekad i sami svjedočili. Neke ćete preskočiti dok neke iz određenog razloga ipak pročitati ili odgeledati. Tako mi je ovih dana pažnju privukao jedan video koji je objavio Zvonimir Jović iz Kopanica.

Naime Zvonimir tako jednostavno svojim mirnim solo pjevanjem uz šargiju pjesmom govori o događajima i ljudima iz Kopanica, Vidovica i Jenjića, i šireg podučja Posavine. Svoje pjesme izvodi na narodnom istrumentu šargiji. Nedavno sam na ovoj stranici pisao o narodnom guslaru Peši Iljić legendi Kopanica koju i sam gospodin Zvonimir spominje u svojoj pjesmi.

Sve mi se čini da je uspio na neki način zvuk svoje tambur stopiti sa drevnim guslama djeda Peše. Čestitam… Nemoj odustati, neka ovakve pjesme i nadalje odzvanjaju Posavinom sve do Austrije pa i dalje gdje većina nas trenutno živi i radi.

Comments

comments

Pročitajte još

Cipele starog seljaka

Mladi student pošao je u šetnju sa svojim profesorom. Dok su tako šetali i razgovarali, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)