Naslovna / Posavina / Brčko: Do sada ispaljeno 98 protivgradnih raketa

Brčko: Do sada ispaljeno 98 protivgradnih raketa

Strijelci Protivgradne preventive ispalili su u prvom dijelu sezone 98 raketa sa 14 protivgradnih stanica na području Brčko distrikta, saznali smo od  Duška Nikolića vršioca nadzora nad izvođenjem usluga protivgradne zaštite na teritoriji Distrikta.

On je rekao da je u proteklom periodu, zbog vremenskih prilika, ispaljeno duplo više raketa nego za čitavu prošlu sezonu.

Prema njegovim riječima, na stanicama se trenutno nalaze 42 protivgradne rakete i nema bojazni da će teritorija Distrikta ostati nezaštićena, jer je proces nabavke dodatnih 70 protivgradnih raketa u toku i one će za nekoliko dana biti ravnomjerno raspoređene.

On kaže da je područje Distrikta dodatno zaštićeno jer su odnedavno i opštine Čelić, Srebrenik i Gradačac ušle u sistem Protivgradne preventive.

Zaposlenici firme Protivgradne preventive, podsjeća Nikolić, nakon dejstvovanja odmah izlaze na lice mjesta i vrše preraspodjelu protivgradnih raketa tako da je sistem zaštite na stanicama ravnomjerno popunjen.

On ističe da se radarsko praćenje gradonosnih oblaka vrši danonoćno i da se, ako se ukaže potreba, raspoređeni strijelci stavljaju u stanje pripravnosti te da nakon dobijanja koordinata dejstvuju i „zasijavaju gradonosni oblak kako bi izvršili topljenje gradonosnih čestica i spriječili pojavu leda“.

izvor: radio brčko

Comments

comments

Pročitajte još

Drenava, 7.4.2024.

DRAGI POSAVCI I POSAVKE Pokrenuli smo jednu pobožnu inicijativu vezanu uz naš zavičaj. Riječ je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)