Naslovna / Hrvatska / Hrvatska odustaje od klasičnih vinjeta; Ministar progovorio o novom sustavu naplata cestarine

Hrvatska odustaje od klasičnih vinjeta; Ministar progovorio o novom sustavu naplata cestarine

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, gostujući u N1 studiju uživo potvrdio je da će do kraja ove godine Hrvatska pristupiti novom sustavau naplate cestarina.

„Mi smo ove godine imali povijesno naplaćenu cestarinu na našim autocestama, preko tri milijarde kuna, to nikad nismo imali. U tom smislu idemo u implementaciju novog sustava naplate cestarine koji će biti bezkontaktni”, rekao je Butković.

Taj se sustav može očekivati ​​već idoce godine. „Cilj je da bude 1.1. 2024. Gott. Ranije ne može biti”, rekao je Butković, dodavši da će cijeli sustav koštati 500 Milijuna Kuna.

„Neće biti rampi, imat ćete poseban račun na kojem ćete imati posebna sredstva koja će se skidati ulaskom i izlaskom s autoceste. Više nema rampi, nema gužvi i cilj je povećati promet na autocestama. To je vid elektroničke vinjete, vidite da se klasične vinjete napuštaju“, rekao je Butković.

Nismo mi zemlja koja može sve graditi i završiti i početi u isto vrijeme, rekao je Butković o unapređenju željezničke infrastrukture.

/poslovni.hr/

 

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)