Naslovna / Lovci iz Krepšića / Lovostaj u Brčkom i dalje na snazi: Nova runda razgovora o lovu

Lovostaj u Brčkom i dalje na snazi: Nova runda razgovora o lovu

Lovostaj koji je u Brčkom na snazi već 13 godina, po svemu sudeći skoro neće biti stavljen van snage. Još uvijek nije sigurno ni hoće li biti organizovan privremeni dvodnevni odstrel „predatora“, a o neophodnom i zakonom predviđenom Lovačkom savezu Distrikta, konkretno se i ne razgovara.

„U narednih desetak dana upriličiću novi sastanak sa svim predstavnicima Lovačkih udruženja Distrikta s ciljem pokušaja dogovora, odnosno usaglašavanja termina za takozvani privremeni prekid lovostaja koji podrazumijeva odstrel “predatora”, odnosno divlje svinje, lisice i šakala, jer uništavaju poljoprivredne usjeve“, rekao je šef resornog Odjeljenja brčanske Vlade, Milenko Ninković.

Eventualno postizanje ovog dogovora, smatraju u resornom Odjeljenju, bio bi preduslov za dalje razgovore u vezi sa ukidanjem kompletnog lovostaja u Distriktu.

„Što se skorog sastanka sa predstavnicima Lovačkih društava tiče, nadam se da će on biti uspješniji od prethodnog, kada se među jedanaest prisutnih predstavnika članovi „Jerebice“ i „Jelovika“ nisu mogli usaglasiti kako provesti odstrel pa je kompletan dogovor propao“, istakao je Ninković.

Inače, Odjeljenje je spremno učiniti sve što je neophodno da se ponovo na dnevni red brčanske Vlade stavi analiza mogućnosti prekida lovostaja.

„Svakako da je neophodno utvrditi lovna područja, a tu još uvjek nema političkog dogovora. Usaglašavanje i usvajanje lovnih područja je inače preduslov i za formiranje Lovačkog saveza Distrikta, koji bi rukovodio lovnim područjima, no hoće li i kad svi ovi dogovori i biti postignuti, u ovom momentu teško je reći“, akcentirao je šef Odjeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo brčanske Vlade, Milenko Ninković.

/Nula49/

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)