Naslovna / Nekategorizirano / Krepšić – Tjedan dana kasnije – Video

Krepšić – Tjedan dana kasnije – Video

Dezinf. NasIz dana u dan znamenito opadanje vode koja je ušla u selo krepšić II. i samim uključivanjem crpnih punpi u Vučilovcu bilo je sve uočljivije.

Kako za auta  tako i za pješake zahvaljujući brzini povlačenja vodostaja u petak 30. 05. 2014. godine putevi kroz selo postali su ponovno prohodni.   Odmah bez odgodbe krenulo se je u ispunpavanju vode koja je još ostala u podrumima, čišćenje dvorišta, kuća, kanala i puteva od svega što je jedna vodena stihija poput ove mogla iz sebe da ostavi.

 U organiczaciji predstavnika vlasti na teren su stigle ekipe koje su od jutra do mraka vršile dezinfekciju zemljišta i  zgrada, klorisanje bunareva spremne pomoći  i informirati stanovništo o svemu što je potrebno znati u ovakvim situacijama kako bi se izbjegla bilo kakva nepotrebna infekcija.

Kako neslužbeno saznajem plontonski most koji treba da bude postavljen kako bi se selo povezalo već postojećom prometnicom sa Brčkom već je tu. Navodno da mora prije postavljanja biti skraćen ali već u narednim danima mogao bi biti postavljen. Jednom riječju život mještana MZ Krepšić II. lagano se vraća u normalnu.

Sigurno da će trebati još vremena da se isuše natopljeni zidovi poplavljenih kuća. O napravljenoj šteti teško je govoriti ali vjerujem da će ljudi od struke  zu odobrenje Vlade Distrikta u jednom programu i taj posao svjesno odraditi kako bi se moglo pomoći oštećenim licima  u obnovi  oštećenih objekata.

Comments

comments

Pročitajte još

HŠK Posušje na treningu u Krepšiću

Nogometni klub Posušje sutra od 15:30 sati očekuje uzvratni susret 1/4 finala Kupa Bosne i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)