Naslovna / Nekategorizirano / Još dugo bez mosta u Krepšiću

Još dugo bez mosta u Krepšiću

krep-dionicaPoplava je srušila most na kanalu u naselju Krepšić kod Brčkog, na dionici magistralnog puta Bijeljina – Banja Luka, a saobraćaj je od 16. maja preusmjeren preko Tržnice „Arizona“.

Dionicu magistrale o kojoj je riječ održava preduzeće „Bijeljina-putevi“ gdje se, rečeno je u Vladi distrikta, priprema privremeno tehničko rješenje za premošćenje magistrale.

Iako je most na kanalu u selu Krepšić izgrađen nakon poplava 2010. godine kada je staru drvenu konstrukciju zamijenio beton, ovaj neveliki, ali izuzetno važan objekat na putnoj komunikaciji koja je i najvažniji magistralni pravac u RS-oj, srušen je s prvim velikimplavnim talasom 16/17. maj, a zatim u naletu vode i potpuno razoren.
Zbog širine pukotine odustalo se od postavljanja pontonskog mosta koji su kao privremeno rješenje ponudile oružane snage. U čekanju da struka odluči šta činiti, radnici Bijeljina puteeva saniraju oštećeni kolovoz a za srušeni most priprema se, potvrđeno je u Vladi distrikta, takođe privremeno tehničko rješenje.

‘’Pokušaćemo u nekoliko narednih dana napraviti tehničko rješenje za nužni prolaz na tom dijelu kako bi se počelo sa izgradnjom novog mosta. Vrijeme izgradnje novoog mosta zavisi od stručnih analiza i pripreme tehničke dokumentacije. To se u svakom slučaju ne može uraditi za samo nekoliko dana’’, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić.

Improvizovani most će omogućiti protok putničkog saobraćaja dok će teretna vozila i dalje biti usmjerena na 30-ak kilometara obilaska, sve do novog mosta koji ipak nije realno očekivati prije kraja građevinske sezone.

/e.Brcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)