Naslovna / Nekategorizirano / Počela izgradnja prvog kružnog toka u Distriktu

Počela izgradnja prvog kružnog toka u Distriktu

kruzni tokNa zapadnom ulazu u uže gradsko jezgro, kod Opće bolnice u Brčkom počela je izgradnja prvog kružnog toka koji će u konačnici značajno smanjiti saobraćajne gužve u tom dijelu grada. Gradonačelnik Distrikta dr. Anto Domić sa ostalim dužnosnicima izvršne i zakonodavne vlasti obišao je danas to područje pri čemu je napomenuo da se na ovaj trenutak dugo čekalo, uprkos potrebama da se rastereti gradski saobraćaj.

“Došlo je vrijeme da lokalni stručnjaci koji su ranije tvrdili da se saobraćaj može bolje regulirati svjetlosnom signalizacijom sada prihvate koncept da se barem na ključnim mjestima u gradu izgradi kružni tok koji će ubrzati promet. Vjerujem da ćemo prije kraja godine imati prvi kružni tok i da ćemo taj trend i nastaviti “, rekao je u izjavi novinarima gradonačelnik Domić.

Predstojnica Odjela za javne poslove Vlade Brčko Distrikta Svjetlana Čivčić je pojasnila da je rok za završetak izgradnje kružnog toka 60 radnih dana, ali da postoje uvjeravanja od strane izvođača radova da bi posao mogao da bude završen prije ugovorenog vremena. “Kompletan projekat izgradnje košta oko 207.000 KM, izvođač radova je Eko prom iz Brčkog, a tehnički nadzor poslova povjeren je Institutu za materijale i konstrukcije iz Banja Luke. Saobraćaj na toj raskrsnici ne bi trebalo da bude duže obustavljan, ali će povremeno biti preusmjeravan na druge obilazne pravce”, zaključila je Čivčić.

Bd.central

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)