Naslovna / Nekategorizirano / Raspisan međunarodni tender za izgradnju zaobilaznice

Raspisan međunarodni tender za izgradnju zaobilaznice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je na svom sajtu međunarodni tender za izbor glavnog izvođača radova na izgradnji zaobilaznice oko Brčkog, potvrdio je danas direktor Javnog preduzeća “Putevi” Brčko Dragan Marinković.

On je napomenuo da je u toku objavljivanje tendera i na sajtovima ovog javnog preduzeća, te Vlade i Skupštine Brčko distrikta.

“Prijavljivanje zainteresovanih referentnih firmi trajaće 60 dana, a početak radova je predviđen na proljeće, odnosno početkom nove građevinske sezone”, rekao je Marinković

On je podsjetio da će glavni izvođač imati mogućnost da angažuje više podizvođača, što je šansa za lokalna građevinska preduzeća.

U protekle dvije godine Skupština i Vlada Brčko distrikta, kao i Javno preduzeće “Putevi” proveli su sve procedure u skladu sa pravilima Evropske banke za obnovu i razvoj, od eksproprijacije i humanog preseljenja, preko izrade glavnog i niza drugih projekata pa do obezbjeđivanja građevinske dozvole.

Posao izgradnje zaobilaznice u dužini 18,5 kilometara vrijedan je 28,5 miliona evra. Sredstva se obezbjeđuju kroz povoljan kredit Evropske banke za obnovu i razvoj, a izgradnjom zaobilaznice biće riješen decenijski problem zakrčenja saobraćaja na gradskim ulicama.

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)