Naslovna / Nekategorizirano / Kamion sa 20 miliona pčela se prevrnuo na auto-putu – Video

Kamion sa 20 miliona pčela se prevrnuo na auto-putu – Video

pcele_169038885Kao u najgoroj noćnoj mori, iz prevrnutog kamiona sa prikolicom na auto-putu koji povezuje savezne drave Floridu u Mejn, u SAD kod Delavera, pokuljali su milioni izbezumljenih pčela, napadajuči ko im se nađe na putu.

Prema izvještaju tamošnje policije, kamion koji je prevozio 460 košnica sa pčelama prevrnuo se nakon neuspešnog pokušaja da okrene na drumu, a iz razbijenih košnica pokuljali su rojevi pčela. Policija procenjuje da je izbezumljenih insekata bilo 16 do 20 miliona. Rojevi su bili toliko gusti da prevrnutom kamionu čitav sat uopšte nije moglo da se priđe.

Vozač i dvoje putnika u kamionu pretrpjeli su po 50 do 100 uboda i morali su da budu hitno smješteni u bolnicu, a policija je prilaze tom dijelu auto-puta preventivno zatvorila.

Na kraju su u pomoć morali da pozovu stručnjake – pčelare sa kompletnom opremom, koji su u velikom broju odazvali pozivu. Odlučili su da odbjegle pčele ne pokušavaju da vrate u košnice, već da ih ošamute dimom, što je trajalo sve do večeri. Za nagradu, prevoznik im je dozvolio da sve preživjele pčele zadrže.

/Haberba/

Comments

comments

Pročitajte još

Sad je jasno – Ovo je razlika između SELJAKA i SELJAČINE

Poznati hrvatski vozač relija Juraj Šebalj na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio je fotografiju koja, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)