Naslovna / Nekategorizirano / Mladić koji je automobilom pokosio pješake oženjen je i otac dvoje djece

Mladić koji je automobilom pokosio pješake oženjen je i otac dvoje djece

Troje mrtvih, šestero kritično, dvoje na intenzivnoj njezi, 34-ero ozlijeđenih, među kojima i troje djece, rezultat je ubilačkog pohoda 26-godišnjeg Austrijanca. Sve to potvrđeno je na konferenciji za medije, a u kojoj je javnost podrobnije informirana o tragediji koja se danas poslijepodne dogodila u Grazu. U mahnitom činu poginuo je 4-godišnji dječak, te mladić i djevojka (24 i 28 godina.)

Napadač je otac dvoje djece

Otkriveno je i više pojedinosti o napadaču. On je, naime, oženjen, otac je dvoje djece te je profesionalni vozač. U trenutku nesreće muškarac nije bio pod utjecajem alkohola ili droga. Navodno je imao velikih problema u braku te je 28. svibnja bio prijavljen za obiteljsko nasilje. Ipak, ta vijest još nije službeno potvrđena.

Direktor policije Josef Klamminger potvrdio je ranije kako se radi o 26-godišnjem mladiću porijeklom iz BiH. Otklonio je mogućnost terorističkog čina te dodao da je mladić bio jako povučen. Nažalost, broj onih koji su u kritičnom stanju se povećava, pa je, kao što smo naveli, s dvoje broj osoba u kritičnom stanju porastao na šest.

Javnosti se obratio i Gernot Brunner iz LKH Graz, a rekao je kako je ovaj slučaj veliki izazov za sve njegove liječnike. Pohvalio je službe hitne pomoći u gradu, kao i slučajne prolaznike koji su unesrećenima pružili prvu pomoć. Gradonačelnik Graza izjavio je kako je ovo dan žalosti u Grazu, a zahvalio se svim službama na brzim interverncijama i pomoći unesrećenima.

Kaštelanski anesteziolog Antonio Jerčić, koji je nedavno počeo raditi u privatnoj klinici u Grazu, sudjelovao je u pružanju pomoći unesrećenima. Za HRT je opisao detalje nesreće, a istaknuo je i da nije bio jedini liječnik u civilu koji je pomagao.

– Za sada imam informaciju da su četiri osobe poginule – rekao je Jerčić, prenosi HRT.

Župan Hermann Schützenhöfer je kazao da nema opravdanja za ovaj napad te da je napadač poludjeli ubojica, piše Kleine Zeitung.  – Nema objašnjenja, ni opravdanja za ovaj napad – kazao je Schützenhöfer.

Nije bio terorist

Napadač je navodno izašao iz automobila i navodno napao prolaznike nožem prije nego je uhićen. ORF je ranije izvijestio da je muškarca uhitila policija te zatvorila cijelo područje. Policija je objavila da je 26-godišnjak živio u predgrađu na jugu Graza. Direktor policije Josef Klamminger je kazao da u ovom trenutku u istrazi isključuju mogućnost da je mladić imao “terorističko zaleđe”. Navodno je napadač imao obiteljskih problema.

Vozio je od 100 do 150 kilometara na sat

Četiri helikoptera i 60 vozila Hitne pomoći su na mjestu događaja. Očevidac je kazao da je napadač vozio od 100 do 150 kilometara na sat te da je čuo vriskove, a kada je izašao van vidio je ljude kako leže na tlu. Potom je napadač izašao iz automobila i napao ljude nožem.

– Pio sam kavu na glavnom trgu, ljudi su počeli vrištati pa sam čuo ‘brujanje’ motora – kazao je jedan od očevidaca, piše ORF.

Comments

comments

Pročitajte još

Zasjalo je na Lovačkoj kući

Upravo je tako glasila poruka koju sam uz nekoliko slika dobio iz Krepšića, zasjalo je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)