Naslovna / Kultura i Folklor / Susret generacije “1965”

Susret generacije “1965”

Dok ste čuvali marvu na Vračarima, klizali se na Šibavi ili kupali na Lomnici, 50 godina vam je bilo nedokučivo onoliko koliko ste vi bili nedokučivi mlađima od vas. Djelovali ste k’o cjelina poput grozda, bilo da vas školsko zvono raspusti ili crkveno okupi. Uvijek nadohvat a nikad dokučiva godina razlike je bilo odstojanje koje je djelovalo na nas ko mrkva na magarca.

Vi ste dijelili tim za nogomet, birali uloge za partizane i nijemce, skakale prve na lastišu, uzimali stranu za carigrad i carovali na momačkom sve dok ne dođe neko stariji i od vas. Mi, mlađi, smo učili sustav od vas i prenosili ga mlađem naraštaju. A novi naraštaji nikad nisu, falim te Bože, nedostajali u mom selu i pomoći će nam Isti da tako ostane. Kako su stizali, gurali su ove ispred praveći sebi mjesto i dogurali vas, evo, u pedesetu.

Šta sad. Mladi za mrijet a stari za snove. Toliko toga je ostalo neodsnivano, nedorečeno, nezavršeno… Kao i kod svih naraštaja do sad. Sad, kad vas je 50-a dokačila imate nužnu potrebu da se nađete, vi iz 1965, i da se osvrnete malo nazad u krađu bostana, pony – bicikle, igranke u seoskoj čitaoni ili svadbene sokake, a i da pružite pogled naprijed i odoka odmjerite vrijeme koje trošite vukući svoje potomke putem između Božije i Ljudske tarabe.

Povedite svoje drage supružnike i ovo pravilo nek drži “ko ker ježa”. U suprotnom, ponesite sa sobom adute za poker; slike supružnika, po mogućnosti i drugog, djece, kuće sa avlijom,, po mogućnosti popločanom, auta, eventualno traktora sa duplim plugom…

Obavezno ponijeti mobilne telefone za; slikanje i slanje istih na “društvene mreže”, markiranje sebe i mjesta radnje, slanje poruká i ostale multimedialne radnje kojima je svrha vađenje masti onima koji nisu tu i za bilježenje kontakt podataka onih koje još nemate a koje ionako nikad nećete “okrenut”.

Kad pomenu okretanje, možda bude i toga…

Iskoristite priliku da svojim udjelom obojite 1965 u kolaž kakav je bio prije 50 godina ispred škole, na meraji, pod naspom, u busu, na stanici… Još jednom, barem, nek se sastanu Dara, Nevenka, Ruža, Klara, Manda, Ljilja, Ozana, Ljuba, Liki, Janja, Mišo, Pićka, Beli, Žgolja, Štrk, Blaškin, Jokin, Cakija, Sisa, Pipin, Krco, Zelja, Batan, Karjača, Bostandžija, Škile, Torta, Aki…

Pozor Generacijo 1965 – Obavijest:

U nedjelju 09. 08. 2015. godine za sve koji se mogu i odazvati pozvani su sa obiteljima u Krepšić na zajedničku nedjeljnu Misu u 11 sati. Poslije pučke Mise bit će ručak pod šatorom na igralištu. 

Ako trebate informaciju više  javi te se Marjanu Anić na tel. 0043 664 2100 308

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Jedan komentar

  1. decki moji radujem se da ste se organizirali i da ce te napravit festu nadam se bolje i veselije nego kad smo mi imali a pomocicemo i mi da bude veselije i jos bolje . evo sve sto treba tu smo i mi da pomognemo da to bude pravo druzenje i molim vas sve koi su na ovim drustvenim mrezama da se jave i da dodu svi ,,, svi koliko god vas ima jer to je jednom u zivotu ovako druzenje , zazalice svi koi nedodu kad tad sto nisu bili zato vas sve molim da svi godiste 65 7 66 dode i da se slavi. pozdrav za cijelu generaciju,,,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)