Naslovna / Krepšić / Božić u Krepšiću – Video

Božić u Krepšiću – Video

Ne treba posebno naglašavati da je Božić oduvjek bio i ostao najljepša kršćanska svetkovina. Uz sve to dodajmo da je Božić najrašireniji vjerski blagdan na svijetu, poštivaju ga i slave mnogi, pa i pripadnici drugih vjera, pa čak i oni koji ne pripadaju niti jednom vjerskom pokretu.

Oduvjek je posebno bio lijep na selu jer selo i ljudi u njemu više odgovaraju onoj iskonskoj Božićnoj idili.  U Krepšiću se Božić slavio kao i predhodnih godina.Tražio se je lijep badnjak, pekle su se pečenice, na Badnjicu popodne slijedilo je postavljanje šatora u crkvenom dvorištu.

Trebalo je pripremiti kuhano vino, punč, ispeći kestenje kako bi sve bilo spremno do polnoćke.  Pjevale su se najljepše božićne pjesme, poslije polnoćke iskreno čestitanje Božića, nakon toga  već tradicionalno duže druženje ispod šatora i oko vatri, na kraju a ni vatromet nije izostao.

Jaki dojmovi sveg  što se je u kratnom vremenu dogodilo ispratili su mnoge prema odredištima i životnim obvezama koje nas čekaju na različitim stranama. Više od teksta reći će vam brojne slike i video uredak na dnu stranice.

Kasa organizatora

Za ovu prigodu stari šator smo zamijenili jednim većim i daleko kvalitetnijim kojeg je Marijan Anić dovezao iz Salzsburga a koštao nas je 800 eura (1600 KM).

Punč, kuhano vino, čaše, maroni koštali su nas 460 KM.

Kao što sam već prije iznosio prošlo godišnji turnir smo završili sa jednim plusom od 1200 KM,  za ovaj Božić u korašici ispod šatora (dobrovoljnim prilogom) prikupito je 1000 KM. Što zajedno iznosi 2200 KM odbijemo li od toga 2060 KM koliko nas je koštao šator i piće zajedno u kasi je ostalo još 140 KM.

Sastanak lov. Sekcije Krepšić

IMG_2400U već poznatom prostoru iz crkve 28.12. 2015 održan je već prije najavljeni satanak članova lovačke sekcije Krepšić. Na sastanku je presjednik Mijo Antunović u detalje iznio dokle je se stiglo sa gradnjom, što bi trebalo u nastavku napraviti uz predpostavke gdje bi mogli još doći do potrebnih donatorskih srestava kako bi ove godine mogli bar dići prvu etažu započete lovačke kuće. Sastanku je prisustvovao i gos. Petar Vrhovec koji je iznio neke prijedloge te obećao pomoć koliko bude sa njegove strane moguće. Dogovoren je ponovni sastank za Uskrs, datum održavanja sastanka naknadno ćemo  objaviti.

[shashin type=”album” id=”51″                       ” size=”600″  columns=”max”] [shashin type=”album” id=”50″                       ” size=”600″  columns=”max”] [shashin type=”album” id=”52″                       ” size=”600″  columns=”max”]

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)