Naslovna / Nekategorizirano / Mirko Tomašević iz Vidovica rekorder sa 104 darivanja krvi

Mirko Tomašević iz Vidovica rekorder sa 104 darivanja krvi

“Svaka doza krvi je vrlo važna i za neke predstavlja životni spas. Krv sam dao 104 puta i pri svakom odlasku u Centar osjećam snažnu motivaciju pomoći i nekom spasiti život, piše Večernji list BiH. Jednom sam u Tuzli dao krv izravno iz vene u venu svom sumještaninu Ivi Klariću i mogu kazati kako je to jako rizično, ističe Mirko Tomašević, 52-godišnji ratni vojni invalid iz Vidovica pokraj Orašja.

Mirko je od 1985. dragovoljni davatelj krvi i do sada je dragocjenu tekućinu dao čak 104 puta, zbog čega nosi titulu rekordera za općinu Orašje. Velikog humanista iz Vidovica pronašli smo u Centru za transfuziju krvi u Županijskoj bolnici u Orašju, upravo u vrijeme kad je 104. put dao svoju krv. Ističe kako nikada nije razmišljao o popustima u plaćanju liječničkih usluga jer vrlo rijetko odlazi liječniku. Prema osobnoj evidenciji, do sada je dao oko 40 litara svoje krvi i kaže kako nikada nije postavljao pitanje komu je potrebna krv.

– Nikada nisam znao cijeniti vrijednost novca i kod mene su na prvom mjestu poštenje, ljudskost, humanost i darivanje usmjereno prema osobama u potrebi. Ljude ne razdvajam po vjeri i naciji i uvijek mi je na pameti da moja doza krvi može nekome spasiti život. Za mene je sitnica i na svaku akciju darivanja idem kao u crkvu na molitvu. Jednostavno, to me nekako u duši ispunjava i čini mi zadovoljstvo, kaže Mirko.

Kao i brojni njegovi Vidovljani, i Mirko je u poplavama izgubio sve. – Nikoga ne želim prozivati, ali ističem kako sam od brojnih obećanja dobio svega 1000 KM pomoći. Izgubio sam strpljenje čekajući hladnu zimu i zbog toga sam odlučio podići kredit u banci i sve uložiti u obnovu kuće kako bih stvorio donekle pristojne uvjete za život, kaže Mirko.

Comments

comments

Pročitajte još

NOVI BRČANSKI SAVSKI MOST KOD GREDICA ILI GORICA?

Gradonačelnik Brčkog Milić Siniša je istakao da je na prijedlog Odjeljenja za javne poslove Vlada …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *