Naslovna / Kultura i Folklor / Promovirana knjiga: Grebnice na granici

Promovirana knjiga: Grebnice na granici

„Grebnice na granici“ je naslov knjige, koju je napisao sedamdesetgodišnji Mato Špionjak, kojom nastoji ukazati da su glavni uzročnici naše bijede, laž i manipulacija. Mato Špionjak tvrdi da su ga manipulacije i potpuno krivo tumačenje događanja u kojima je i sam bio sudionik primorali da, na kraju svoje životne dobi, napiše svoju prvu knjigu.

„Htio sam sve to malo obraditi, napraviti koliko toliko nekako objektivnu stvar“, kazao je na promociji knjige u Grebnicama Mato Špionjak, autor knjige.

Nemoguće je posve isključiti subjektivnost, ali je autor pokušao i nastojao dati svoj udio u borbi protiv manipulacije, a što su podržali njegovi sumještani i kod pomoći i na promociji.

„Kultura je mnogo važnija nego što se nama možda nekad i čini i nažalost ona u ovim vremenima nije na takvom mjestu i nije u našim životima zauzela mjesto kojoj joj pripada“, kazao je Ivo Kobaš, književnik – urednik knjige.

„Posebno me veseli što su po prvi puta Grebnice kao mjesto u našoj općini evo dobile knjigu koja govori o prošlosti, dodao je Mario Jurkić, načelnik općine Domaljevac-Šamac.

„To je pokušaj da se donekle rasvijetli vrlo kompleksni događaji koji su u mnogome tragični“, kazao je mg. Ištvan Ivanović, promotor knjige. Grebnice su jedan od mnogih primjera naše turobne sredine i stradanja i podjela. Dok je najveća vrijednost knjige što se svojim sadržajem izdigla iznad podjela na mi i oni, gdje smo mi žrtve a oni zločinci, već da u samima sebi pokušamo sagledavati razloge vlastitih stradanja, kazano je na promociji knjige.

e.posavina

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)