Naslovna / BiH / Pod prijetnjom oružjem opljačkana benzinska puma u Marković Polju

Pod prijetnjom oružjem opljačkana benzinska puma u Marković Polju

U noći s ponedjeljka na utorak, oko 1 sat iza ponoći, opljačkana je benzinska pumpa u mjestu Marković Polje kod Brčkog, a vrlo brzo nakon pljačke pronađen je i priveden počinitelj toga krivičnog djela.

Kako je saopćeno iz Policije Brčko distrikta BiH, u prostorije benzinske pumpe ušla je nepoznata muška osoba maskirana kapom “fantomkom” te je uz prijetnju pištoljem od radnika pumpe, otuđila veću količinu novca, nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

Policijski službenici Brčko distrikta BiH u veoma kratkom roku rasvijetlili su ovo teško krivično djelo te identificirali osobu inicijala S. Z. (21) s područja općine Donji Žabar koja se dovodi u direktnu vezu s njegovim izvršenjem.

Na osnovi naredbe Osnovnoga suda Brčko distrikta, policijski službenici Brčko distrikta, u saradnji s policijskim službenicima PS Pelagićevo, obavili su pretres kuće osumnjičene osobe u mjestu Donji Žabar, prilikom čega su pronašli predmete koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela.

S. Z. je tokom jučerašnjeg dana uhapšen i priveden u Policiju Brčko distrikta te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, a danas će uz izvještaj o počinjenju krivičnog djela “razbojništvo” biti predan Tužilaštvu Brčko distrikta na daljnje postupanje.

(Faktor.ba)

 

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)