Naslovna / BiH / Nastavak komesacije u K.O. Krepšić II.

Nastavak komesacije u K.O. Krepšić II.

Na osnovu člana 100. Zakona o komesaciji u Brčko distriku bosne i Hercegovne

Komasacija je, u smislu ovoga Zakona, skup administrativnih i tehničkih postupaka kojima se male i usitnjene površine poljoprivrednog zemljišta sjedinjuju u veće i uređenije, uređuju putne i kanalske mreže te sređuju stvarnopravni i drugi odnosi na zemljištu navodi se u općim odredbama Zakona.

Javno izlaganje na ovu temu bit će među mještanima sela Krepšić ali radi onih koji su izvan sela i rijetko dolaze tamo a vlasnici su zemljišta na prostoru našeg sela prenosimo oglas  komisija za komesacijie  u cijelosti.

 

OGLAS

U mjestu Brčko počet će dana 01.08. 2016 godine nastavak komesacije na zemljištu koje se nalazi u katastarskoj opštini Krepšić.

Komisija za komesacije će svakom pravnom i fizičkom licu, za kje su prikupljeni podaci  i adrese, začije se zemljište vrši nastavak komesacije uputiti poseban poziv, da u odrešeno vrijeme dođe u radnu prostoriju Komisije i da donese sve isprave koje služe kao dokaz o učešću u komesaciji.

Obavještavaju se sva lica koja polažu pravo ili imaju pravnog interesa za nastavak komesacije na zemljištu u katastarskoj opštini Krepšić dužna su da se sama jave Komisiji i da sa sobom ponesu sve pismene isprave koje služe za dokazivanje njihovih prava na zemljištu koje će se komasirati.

Građani treba da donesu ličnu kartu sa upisanim jednistvenim matičnim brojem građana, a predstavnik pravnog lica ovlaštenje za zastupanje i i jedinstveni broj registra. Maloljetna lica treba da ponesu izvod iz knige rođenih sa upisanim matičnim brojem građana.

Komisija  za komesacije će raditi sa strankama svakog radnog dana od 8.30 do 15.00 sati u radnim prostorijama Komisije koje se nalaze u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH (kancelarija broj 28)-

Za sve informacije možete se obratiti na telefon 049/214-705.

Neodazivanje posebnom pozivu Komisije (Povjerenstva), odnosno ovom oglasu, povlači zakonske posljedice.

Comments

comments

Pročitajte još

Drenava, 7.4.2024.

DRAGI POSAVCI I POSAVKE Pokrenuli smo jednu pobožnu inicijativu vezanu uz naš zavičaj. Riječ je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)