Naslovna / Nekategorizirano / Preko tisuću vjernika posjetilo „Zidine“ u Gornjoj Skakavi

Preko tisuću vjernika posjetilo „Zidine“ u Gornjoj Skakavi

U prošlu subotu 17. 09. okupilo se preko tisuću vjernika na svetištu „Zidine“ u Gornjoj Skakavi, u povodu blagdana Rane svetog Franje. Prema programu obilježavanja svetkovine upriličena je Procesija i sveta Misa, koju je predvodio fra Miro Jelečević.

Nakon svete Mise uslijedilo je pučko slavlje za sve hodočasnike. Uz bogat program održana je i deseta po redu smotra folklora. Gost na ovogodišnjoj svetkovini na svetištu Zidine bio je i član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Čović je kazao da je ovo evidentno sveto mjesto, gdje se i prije tusuću godine živjelo, i na to trebamo biti ponosni, a osobito na ono što je ostavio sveti Franjo. Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić je ovom prigodom istakao važanost svetišta Zidine,  o čemu govori činjenica da je na ovo sveto mjesto došao i član predsjedništva BiH Dr. Dragan Čović kako bi se s hravatima ovog kraja družio i uveličao svetkovinu.

Gvardijan franjevačkog samostana Dubrave, fra Niko Josić se zahvalio gradonačelniku dr. Anti Domić na svesrdnoj pomoći da se obavi arheološko iskopavanje drevnog samaostana na zidinama.

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)