Naslovna / Krepšić / Izgradnja autobuskih stanica u punom jeku

Izgradnja autobuskih stanica u punom jeku

U Distriktu BiH aktuelna je ili gradnja novih ili renoviranje starih autobuskih stajališta. Jedno od njih je i autobusko stajalište kod Doma zdravlja. Radovi se privode kraju a po završetku istih ovo mjesto više neće biti jedno od onih sa najvećim saobraćajnim gužvama.

Novčana sredstva od 50.000 KM iz 2013. godine i 200.000 KM iz 2015. godine izdvojena su za autobuska stajališta i nadstrešnice koje su trenutno u fazi radova. Autobuska stanica kod III osnovne škole bila je trn u oko obzirom da se nalazila na lokaciji na kojoj su konstantno saobraćajne gužve i veliki broj pješaka obzirom da se u blizini nalazi i Dom zdravlja. Projekat iznosi oko 77.000 KM.

“Vidite na terenu da su radovi u punom jeku i očekujemo da se uskoro i završe. To će doprinijeti da djeca koja idu u III osnovnu školu mogu biti sigurnija zbog jednostavnijeg prilaza autobuskoj stanici. Učesnici u saobraćaju neće imati više zaostoja u saobraćaju”, kazala je Svjetlana Čivčić, šefica Odjela za javne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH.

Radovi su u punom jeku no vremenski uslovi diktiraju završnicu, ali nadležni smatraju da će to biti ubrzo. Autobuska stanica će biti jedna od najvećih na brčanskim prostorima.

“Stajalište koje je dugo oko 60 metara i na njoj mogu biti parkirana dva autobusa. Proširenje koje radimo uveliko će olakšati saobraćaj i smanjiti gužve”, kazala je Čivčić.

Za navedenih 250.000 KM planirano je još radova na autobuskim stanicama. Do sada je za ove namjene utrošeno preko 80.000 KM a stanice su završene u Krepšiću, Gluhakovcu i Brodu.

Resorno odjeljenje skoro pa svakodnevno prima zahtjeve mjesnih zajednica za izgradnju autobuskih stanica. Ovo je jedan kontinuiran posao koji zahtijeva mnogo pripreme i vremena za realizaciju. Ovim tempom, zahtjevi mjesnih zajednica bit će ispunjeni u narednom periodu.

/Brcko.tv/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)