Naslovna / Nekategorizirano / Mudrost i duhovnost

Mudrost i duhovnost

pater-matoDragi čitatelji… u ovom kao i u narednim prilozima, pod nazivom Mudrost i duhovnost,  donosit ću vam neke misli i riječi koje je sam Isus govorio talijanskoj mističarki Mariji Valtorti a objavljeni su u svescima pod nazivom Spjev o Bogočovjeku

p. Mato

Jubilarna godina je zatvorena, ali djela milosrđa smo pozvani i dalje činiti. Štoviše, sad još intezivnije. Podsjetimo se na par tjelesnih djela iz usta samog Isusa koje je rekao talijanskoj mističarki Mariji Valtorti!

 Tjelesna djela:

 Ogrnuti gole:

Nemojte reći imam samo za sebe, jer u ormarima uvijek ima nešto više. Oni koji su siromašni znaju kako je ono tegobno. Dajite bez straha da ćete ostati goli

Primiti putnika:

Stranac je… ali braća smo. Naše je krvi po Adamu i Evi. Otac nam je jedan. Primi ga. Nepovjerljivi smo.. Pošto se obično misli da i drugi rade kako radimo mi sami, eto zašto povjerenje, jednostavnost u vjerovanju da su tuđe riječi istinite u velikim i malim stvarima, pa stoga ne dolazi do nepovjerenja prema onom što drugi priča.

Pohoditi bolesne:

Kao što je istina da su svi ljudi stanci na ovoj zemlji, tako je istina da su svi bolesni. Što bi htio da se meni učini, kad bi bio kao on, to i sam učini.. Bog štiti svoje sluge. Ali ako bi se dogodilo i da se zarazite dvoreći bolesne, u drugom ćete životu biti stavljeni u popis mučenika..

Pohoditi utamničene:

Lanci su više u duhu nego na nogama. Ali jao, ako zatvorenici izgube nadu u Boga. Stoga, pohodite ih… Zatvor je davanje zadovoljštine  za učinjene zlo, kao i smrt na vješalima. To je dio koji smo dužni ljudskoj zajednici zbog zločina, ali treba i Bogu isplatiti da se zadovolji za postignuće vječnog života. Ubojice su i: kradljivci tuđeg mira, poštenja, povjerenja, to su ubojice srca..

Pokopati mrtve:

Razmatranje smrti je škola života. Ja bih vas htio sve dovesti do praga smrti i reći: Znajte sveto živjeti. Po ljepoti koju duša daje materiji od koje je nastalo tijelo, i tijelo zaslužuje čast. Iskazujte, dakle, mrtvima ljubav čistog mira u očekivanju uskrsnuća, gledajući u čudesnom skladu ljudskog tijela um i prst Boga koji ga je zamislio i dao mu savršen oblik te tako častite djelo Božje također u zemnim ostacima (posmrtnim ostacima).

Comments

comments

Pročitajte još

HŠK Posušje na treningu u Krepšiću

Nogometni klub Posušje sutra od 15:30 sati očekuje uzvratni susret 1/4 finala Kupa Bosne i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)