Naslovna / Posavina / Gornja Skakava: Ukraden novac i zlatni nakit

Gornja Skakava: Ukraden novac i zlatni nakit

“Uviđajnim radnjama policijski službenici su konstatovali da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz prozor objekta i da je iz kuće otuđena manja količina novca i zlatnog nakita.”

Policija Brčko distrikta BiH danas je objavila izvještaj sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja na području Distrikta u periodu od 3. do 6. marta.

U nedjelju, 5. marta oko 09:25 sati, Policiji se obratio građanin iz mjesta Gornja Skakava i prijavio da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena provala u njegovu kuću koja se nalazi u navedenom mjestu.

Otuđen novac i zlatni nakit

“Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj, te o svemu upoznali dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Uviđajnim radnjama policijski službenici su konstatovali da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz prozor objekta i da je iz kuće otuđena manja količina novca i zlatnog nakita.

S obzirom na to da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo teška krađa, iz člana 281 stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela, kao i otuđenih predmeta”, navedeno je u izvještaju.

Izvor: Otisak.ba

Comments

comments

Pročitajte još

Zasjalo je na Lovačkoj kući

Upravo je tako glasila poruka koju sam uz nekoliko slika dobio iz Krepšića, zasjalo je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)