Naslovna / Krepšić / Strašan požar uništio je kuću Jure Stjepanović – Video, slike

Strašan požar uništio je kuću Jure Stjepanović – Video, slike

Nešto prije dva  u noći sa petka na subotu (17 i 18. 11. 2017.go.)  Luja supruga Jure Stjepanović  ne spavajući te noći tako dobro čula je neko pucketanje. Mislila je u početku da taj zvuk prouzrokuje radiator jer centralno na drva i ugalj bilo je zbog hladnog vremena već u funkciji.

Ipak nije joj dugo trebalo da zaključi da je u pitanju nešto puno strašnije.  Plamen koji je oko dimnjaka uhvatio drvo širio se u gornjoj etaži. U panici je izbudila supruga i sina koji su zatečeni  onim što se događa pokušali sami da zaustave požar. Ali šanse su bile nikakve. Potračali su izbuditi prve susjede Jurinog brata Mirka i suprugu Maru.  Mala unuka Iva odmah je riješila pitanje telefonskog broja vatrogasaca koji su bili u ovoj situaciji neophodni kako nebi doslovno sve izgorilo.

Vatrogasci su se profesionalno ponijeli

Za nekih 15.tak minuta bili su sa dva auta na licu mjesta, uz njih dvoja kola policije te auto sa dežurnom ekipom elektro Brčko, koji su odmah na stubu iskopčali struju. Požar je brzo reguliran , vatrogasci su ostali na licu mjesta do zore, prateći situaciju kako nebi došlo do novog neželjenog iskrenja i novog požara.  Djelatnici policije su čekali  sve dok nisu došli nadležni da naprave potreban uviđaj.

Naime oko dimnjaka se je zapalilo. Dimnjak koji je izveden iz ložione bio je previše u dodiru sa drvetom.  Treba reći da je centralno bilo već pet godina u funkciji, da bi eto nakon toliko vremena te noći je došlo do požara.

Požara strašnog i kobnog za obitelj Jure Stjepanović.  Zima je na vratima, kuća bez krova ono što nije izgorilo sada je zbog šmrkova kojim je gasita vatra natopljeno vodom. Netreba se igrati brojkama  ali šteta je sigurno velika.

Trebalo bi u što kraćem roku prepokriti kuću izmijeniti oštećeno kako bi obitelj mogla nazad u svoj dom.

Prineseno mi je da je Marijan Anić u Austriji pokrenuo akciju prikupljanja pomoći, mještani su se u selu organiizirali svi žele pomoći.

Nadam se da će  i nadležne institucije Bračko distrikta iz određenog fonda iznaći mogućnost kako bi se ljudima u nevolj ( a obitelj Jure Stjepanović je sada upravo ta) pomoglo  te njihov dom vratio u prvobitno stanje. Kako bi ova obitelj nadolazeće Božićno vrijeme dočekala u toplom i sigurnom domu.

 

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)