Naslovna / Religija / Sedmi garevački župnik Vlč. Anto Stjepanović

Sedmi garevački župnik Vlč. Anto Stjepanović

Krajem prošlog  mjeseca kako prenosi  portal Garevac.info vlč. Anto Stjepanović preuzeo je Župu Garevac. Pošto se radi o sinu našeg kraja, razlog je to više da cijeli tekst prestvljanja novog župnika koju je obajvio ovaj portal objavimo u cijelosti i na našoj stranici.

Sedmi Garevački župnik je vlč. Anto Stjepanović. Rođen je 05. listopada 1963. godine u Krepšiću kod Brčkoga gdje je završio i osnovnu školu, a gimnaziju je pohađao od 1978. do 1982. godine u Brčkom. Zatim je otišao u vojsku a poslije odsluženja vojnog roka upisuje Agronomski fakultet u Zagrebu.

Za vrijeme studija je doživio obraćanje ili kako sam kaže susret s Bogom koji ga je pozvao za svećenika te je 1986. godine upisao studij teologije u Sarajevu. Nakon treće godine prelazi kod redovnika Karmelićana u Zagreb, gdje je 1996. godine diplomirao i zaređen je od kardinala Franje Kuharića za svećenika.

Kao svećenik bio je četiri godine kapelan u Remetama, a onda je do 2005. otišao u Karmelićanski samostan na Krku .

Iste godine izrazio je želju za misije u Afriku te ga general šalje u Kaliforniju na učenje engleskog jezika a nakon toga odlazi u Afriku u državu Malawi, gdje ostaje do 2008.
Tada se vraća u Hrvatsku i izlazi iz Karmelićana i prelazi u biskupijske svećenike i odlazi u Istru gdje je bio 8 godina župnik u župama : Gologorica , Pazinski Novaki, Paz, Krbune i Tupljak.

Nakon toga je izrazio želju kardinalu Vinku Puljiću da bi se vratio u BiH i kardinal ga prima i šalje za župnika u župa Marija Majka Crkve u Garevcu.
Duhovni uzori vlč. Ante Stjepanovića su: sv.Ivan Vianey, sv. Franjo , sv. Faustina i sv.Mala Terezija.

Životni cilj mu je malim, jednostavnim ljudima svjedočiti veliku Božju milosrdnu ljubav kao i svim Garevljanima ma gdje god oni bili.

 

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)