Naslovna / Krepšić / Crtice iz sela – Video

Crtice iz sela – Video

Prestanak padavina topliji dani, otvorili su mogućnost za razne aktivonsti našim krepšićanima.  Obrezuju se i kreče voćke, zu to čiste se zarasle godinama neobrađene njive . Trakotori na sve strane.  Uživao sam u pogledu koji me

sdr

nosio preko brojnih pooranih i obrađenih parcela. U Objedi mi pokazuju izoranu granatu, “ma nije to prva desilo se to više puta”. Moguće da nije opasna ali obavijestili smo birotehničare doći će je pokupit, govore mi to tek onako usput.

Odmah kod crvene ćuprije kako smo je mi zvali napravljen je novi šlaiz. Izgleda masivno ali bojim za sad ne baš funkcionalno. Poklopci koji su predviđeni za otvaranje i zatvaranje nisko su postavljeni uz to sa puno lufta, nemogu se zatvorit do kraja. Dovoljno da sva voda koja iz nabujale Tinje dođe u naš kanal umjesto da se ponovno po padu vodostaja vrati u Tinju  odlazi pravo u objedu… Plane su bile kompletno pod vodom. Vjerojatno će se to riješit, morat će se što prije za propust  nadležni upozoriti…

 Ovčari u selu

Prohladno vrijeme taj dan, baš neki neprijatan vjetar, onaj naš u narodu zvani sjeverac. Pitam ih jeli hladno navečer pod šatorom kako izdrže ovu hladnoću, – nije navikne se čovjek, kratko odgovaraju a imamo ćebad umotamo se u njih. Dolaze sa Vlašića rekoše mi, njih trojica stado od 330 ovaca stotinjak janjića tri magarca i dva psa pulina. Čini mi se da je taj njihov kruh upravo onaj od sedam kora.

Kod Vinka u dvorištu

Navratih da vidim njegovu novu pečenjaru ali pažnju mi privuče nešto drugo.. Brojni interesantni i napose lijepi trofeji i druge starine kojim je okitio zidove prostorije. U kratkom razgovoru pred objektivom objasni što u stvari sve ima tu. Na rastanku pozdrav sa našim mještanima ispred crkve, pa opet po tko zna koji put, preko Orašja i Županje nazad istim putem kojim sam prije tjedan došao.

Uobičajeno izviješće

Od Marijana Bijelonjić saznajem da su sa računa podignuta namjenska srestva odobrena amandmanom HDZ za 2018 godinu u iznosu od 5000 km. Izravnavanjem poreskih troškova ostalo nam je još 4338 KM, dodamo li k tome od prije plus od 260 KM u kasi imamo 4600 konv. maraka. Sa ljepšim vremenom planirana je na igralištu  izgradnja staza za boćanje o čemu ćemo svakako više prilikom uskrsnih blagdana kada se nađemo dole.

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)