Naslovna / Krepšić / Božićni blagdani u Krepšiću – video

Božićni blagdani u Krepšiću – video

Uz blagdanski ugođaj i božićne pjesme župljani župe Krepšić i ove su godine dočekali Božić u veselom ozračju. U svetoj božićnoj noći s 24. na 25. prosinca 2019 svetu Misu Polnoćku predvodio je zu koncelebraciju mjesnog župnika i p. Matu Anić gost iz Sarajeva mons. Luka Tunjić.

Inače sve se odvijalo kao i predhodnih godina, čini mi se za jednu stepenicu svečanije i ljepše.

Tražio se je lijep Badnjak, pekle su se pečenice, zatim Misa polnoćka, pjevalo se iz dubine duše, častilo se punčom, kuhanim vinom.

Već uobičajena druženja odvijala su se kao i obično u kafićima i kod lovačke kuće koja je postala nezaobilazna destinacija prilikom naših boravaka u selu. Svakako da više od riječi o svim događajima će vam reći video materijal na dnu stranice.

Najava tradicionalnog susreta u 2020 godini

Nevezano zu ove božićne događaje željeli bi već sada najaviti da će 15. Tradicionalni susret krepšićana biti subota 08. 08. 2020 godine. Kako bi nas se okupilo u što većem broju već sada najavljujemo datum našeg susreta, svakako pozivamo sve vas da u razgovoru sa drugima  prenesete najavljno vrijeme termina za nas i te kako bitnog i dragog događaja.

Financisko izviješće:

Ulaz;

Sa zadnjim izviješćem od prošle godine poslije nogometnog turnira u kasi je ostalo 4940 KM.

Prošlogodišnji tradicionalni susret namjenskim nov. srestvima u iznosu od 7000 KM podršala je HDZ BiH (5000 KM) i HDZ 1990 (2000 KM) na čemu im još jedanput zahvaljujemo. Plaćanjem određenog poreza, opravdavajući fiskalnim računima dobijena srestva na ruke smo dobili 5890 KM. Dobrovoljnim prilogom poslije mise polnoćke i na sam Božić ostvarili smo dodatnih 640 KM.

Ako zbrojimo sve ulaze dolazimo do iznosa od 11.470 KM.

IZLAZI;

U želji da podržimo radove na lovačkoj kući uz kratke međusobne konzultacije (izdvojili smo i posudili)u tu svrhu iz našeg fonda 4000 KM.

Račun za struju zgrade na igralištu za prošlu godinu iznosio je 300 KM.

Kako bi spriječili propadanje postojeće zgrade na igralištu, podšivanje krova limom stajalo nas je 780 KM.

Rakete za vatromet, Polnoćka i nadolazeći ovogodišnji susret su plaćene 640 KM.

Topli napitci; Punč, kuhano vino, čaše i jedan dodatni lonac stajali su 850 KM.

Troškovi prevoza suđa iz Beča za Krepšić gorivo cestarine, za naše potrebe i potrebe lovačke kuće jedan dio za župski ured (dvadeset kompleta) plaćeno je 400 KM.

Vijenac od živog cvijeća za Blagdan Sviju Svetih na groblju ispod ploče poginuli i nestali u drugom sv. ratu i domovinskom ratu plaćen je 100 KM.

Ako zbrojimo sve navedene izlaze dolazimo do iznosa od 7070 KM.

Oduzmemo li od gore navedenih 11.470 KM ovih dole 7070 KM zaključit ćemo da u kasi sa ovim izviješćem imamo 4400 KM.

Želite li bio kako objašnjenje za bilo koju gore navedenu stavku slobodno nam se obratite, kao do sada tako i nadalje želimo da sve ostane javno i transparentno.

Comments

comments

Pročitajte još

Vjernici u mjestu Drenova pokraj Brčkog proslavili Nedjelju Božjeg milosrđa

Drenova je lijepo hrvatsko katoličko povratničko naselje u Brčko distriktu BiH, mala oaza mira i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)