Naslovna / BiH / NOVI BRČANSKI SAVSKI MOST KOD GREDICA ILI GORICA?

NOVI BRČANSKI SAVSKI MOST KOD GREDICA ILI GORICA?

Gradonačelnik Brčkog Milić Siniša je istakao da je na prijedlog Odjeljenja za javne poslove Vlada danas donijela zaključak u kome je na temelju prethodnih analiza predložila da kontakt tačka za budući most, odnosno granični prelaz između Brčkog i Hrvatske, bude ili u Goricama na završetku obilaznice ili na početku obilaznice na potezu kod Gredica.

„ Konačnu riječ o tome će dati poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH. Ovim zaključkom je nosilac izrade prostornog plana obavezan da ove dvije kontakt tačke uzme u razmatranje kod izrade budućeg prostornog plana Distrikta“, dodao je gradonačelnik Milić.

On je najavio da će članovi Vlade u nastavku sjednice, koja je zakazana za sledeću sedmicu, raspravljati o odluci o formiranju radne grupe koja bi uz stručne konsultantske usluge eksternog tipa trebala da odredi i najprihvatljiviju trasu budućeg autoputa koji ide iz pravca Sarajeva, odnosno Banja Luke kroz Brčko.

Gradonačelnik je rekao da bi u nastavku sjednice trebalo da bude usvojen i Pravilnik o podsticaju u poljoprivredi. „ Određeni pomaci u smislu usaglašavanja su i danas napravljeni tako da očekujem da ćemo naredne sedmice konačno usvojiti i taj pravilnik“, zaključio je Milić.

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)