Naslovna / Religija / Zahvala kardinala Puljića vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije – Video

Zahvala kardinala Puljića vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije – Video

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. video poruku zahvale vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije koji su prikupili 351 000 KM pomoći namijenjene područjima pogođenim razornim potresom u Glini, Petrinji i Sisku.

Nakon što su kardinal Puljić i nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u nedjelju, 17. siječnja posjetili Glinu te u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka slavili Svetu misu zajedno s biskupom Sisačke biskupije mons. Vladom Košićem, kardinal Puljić je poslao video poruku zahvale svojim vjernicima na velikodušnosti, prenosi nedjelja.ba.

Među ostalim podsjetio je kako u nadbiskupiji na čijem je on čelu ima nešto više od 150 župa od čega u dobrom dijelu njih je manje od 200 vjernika. „Zato sam ugodno iznenađen da se te nedjelje uspjelo skupiti više od 351 000 KM, što je 180 000 €. Zato želim i župnicima i svim pastoralnim djelatnicima, a posebno svim velikodušnim vjernicima reći veliko hvala na toj solidarnosti i na spremnosti da žrtvuju svoj prilog kako bi pomogli onima koji su stradali“, kazao je među ostalim kardinal Puljić te zaključio: „Dragi vjernici na vašoj velikodušnoj pomoći od srca hvala i neka vas Bog blagoslovi u toj dobroti.“ (kta)

Comments

comments

Pročitajte još

Sad je jasno – Ovo je razlika između SELJAKA i SELJAČINE

Poznati hrvatski vozač relija Juraj Šebalj na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio je fotografiju koja, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)