Naslovna / Posavina / Pet godina kasnije: Policija Brčko distrikta seli se u novu zgradu

Pet godina kasnije: Policija Brčko distrikta seli se u novu zgradu

Policija Brčko distrikta BiH započela je još početkom prošle godine aktivnosti oko preseljenja u novu zgradu, navodi se u saopštenju upućenom medijima danas.

“U sklopu tih aktivnosti najprije je premješten službeni parking i vozni park, kao i dio tehničke službe radi održavanja, a uređen je i okolni prostor. Vršene su potrebne pripreme, nabavka ili prenos materijalno-tehničkih sredstava i opremanje prostora za stavljanje u funkciju Policije Brčko distrikta BiH u novoj zgradi”, stoji u navedenom saopštenju Policije Brčko distrikta.

“Trenutno, s početkom povoljnijih vremenskih prilika stekli su se uslovi da se u narednih jedan do dva mjeseca inteziviraju aktivnosti kako bi Policija Brčko distrikta BiH u cjelosti preselila u novu zgradu.

Stvoreni su uslovi za preseljenje jednog broja jedinica Policije, tako da su u novoj zgradi sa radom započeli Jedinica saobraćajne policije, Jedinica za istraživanje ratnih zločina i Jedinica za sprečavanje i suzbijanje terorizma i ekstremnog nasilja.

Podsjećamo da Policija Brčko distrikta BiH od sredine marta prošle godine zbog okolnosti koje su nastupile usljed pandemije kapacitete nove zgrade koristi za prikupljanje izjava od osoba, kao i i realizaciju većih policijskih akcija s ciljem smanjenja rizika od širenja koronavirusa u prostorijama gdje borave zaposleni u Policiji Brčko distrikta BiH”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, nova zgrada Policije svečano je “otvorena” prije više od pet godina, 17. februara 2016. godine.

izvor; nula49.com

 

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)