Naslovna / BiH / Koordinator Vlade Brčko distrikta u Vijeću ministara BiH uključen u tri velika projekta

Koordinator Vlade Brčko distrikta u Vijeću ministara BiH uključen u tri velika projekta

Sasatanak vezan za rekonstrukciju starog i određivanje nove lokacije mosta dogovoren je za 15. juni u Brčkom i on bi trebalo da poluči konkretne korake, naročito u dijelu privrednih aktivnosti koje su direktno vezane za punu funkcionalnost mosta na Savi kod Brčkog.

Koordinator Vlade Brčko distrikta u Vijeću ministara BiH  kazao je da su u fokusu rada trenutno tri aktivnosti koje se odnose na nabavku vakcina protiv Covid-19 koje se sa nivoa BiH dodjeljuju Brčko distriktu i njihova buduća tržišna nabava, sanaciju i gradnju novog mosta na Savi i pripreme za gradnju dijela autoputa Beograd- Sarajevo i Beograd- Banjaluka koji prolazi kroz Brčko.

„Mi smo svakodnevno u komunikaciji sa Odjeljenjem za zdravstvo Vlade Brčko distrikta, imamo dobru saradnju i sa Ministarsvom civilnih poslova, jer koordinišemo sve aktivnosti koje su vezane za nabavku vakcina, kako onu iz humanitarne pomoći, tako i sa potencijalnim prodavačima vakcina na tržištu, jer su se Vlada Brčko distrikta i Distrikt opredijelili da idu u samostalnu nabavku određenog broja vakcina“, pojasnio je za Radio Brčko dr. Miroslav Gavrić, koordinator Vlade Brčko distrikta u Vijeću ministara BiH.

Uz pomoć Vladi Brčko distrikta u predstavljaju u Sarajevu kod uspostavljanja saradnje sa međunarodnim organizacijamai  ministarstvima, Gavrić je kao aktuelnu aktivnost naveo sanaciju i građenje novog mosta na Savi, koji je ujedno i državni granični prijelaz između BiH i Hrvatske.

On je naglasio da je dat veliki doprinos kod povezivanja Vlade Brčko distrikta i resornih ministarstava BiH i Hrvatske.

Sasatanak vezan za rekonstrukciju starog i određivanje nove lokacije mosta dogovoren je za 15. juni u Brčkom  i on bi trebalo da poluči konkretne korake, naročito u dijelu privrednih aktivnosti koje su direktno vezane za punu funkcionalnost mosta na Savi kod Brčkog.

Gavrić je još podvukao da se u koordinaciji provode aktivnosti vezane za izgradnju autoputeva koje se odnose na smjer Beograd- Banjaluka i Beograd- Sarajevo, gdje se u bliskom kontaktu sa državnim Ministarstvom transporta i komunikacija trebaju stvoriti potrebni preduslovi kako bi se moglo pristupiti konkretnoj realizaciji ovih velikih projekata.

Gavrić je još dodao da u ovome momentu nije moguće precizno govoriti o rokovima gradnje autoputeva kroz Brčko, a aktivnosti  Vlade Distrikta rade se na adekvatan način.

Radio Brčko (www.radiobrcko.ba)

Comments

comments

Pročitajte još

Zasjalo je na Lovačkoj kući

Upravo je tako glasila poruka koju sam uz nekoliko slika dobio iz Krepšića, zasjalo je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)