Naslovna / Posavina / Tragovima deminera – Video

Tragovima deminera – Video

Ako ste ovih dana boravili na prostoru Krepšića, Gorica, Drenove i ostalih okolnih sela niste mogli ne primijetiti brojnost deminerskih vozila koja svakodnevno krstare ovim područjem.

Naime radi se o projektu čija je realizacija započela krajem prošle godine, a početkom ovog mjeseca na području Distrikta nastavljeno je deminiranje minski sumnjivog područja označenog kao „Brčko Sjever 1“, a čija je realizacija financirana sredstvima Norveškog i Švicarskog veleposlanstva u BiH. Do kraja šestog mjeseca ovaj prostor će biti odrađen do kraja a do 2024 cijeli teritoriji Brčko distrikta iznosi mi u razgovoru gospodin Samir  jedan od odgovornih za deminerske  radove na više lokacija pa i  području Drenove gdje smo se tom prilikom i sreli.

Riječ je o području koje je Vlada Distrikta označila kao jedan od prioriteta pošto će kroz njega potencijalno prolaziti dionica buduće autoceste.

Zbog ovoga je privremeno obustavljen promet za sva vozila na dionici nekategoriranih cesti Gorice – Drenava i Krepšić – Drenava, od 11. veljače do 15. srpnja tekuće godine.

Iz razloga što su područja na kojima se vrši proces deminiranja uglavnom naseljena ili u neposrednoj blizini naselja, ovom prigodom gosp. Samir  apelira na građane  ukoliko imaju kakvu informaciju o minskim sumnjivim površinama da se obrate BH MAC-u.

Comments

comments

Pročitajte još

Zasjalo je na Lovačkoj kući

Upravo je tako glasila poruka koju sam uz nekoliko slika dobio iz Krepšića, zasjalo je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)