Naslovna / Krepšić / Blagdan Svih Svetih – Video

Blagdan Svih Svetih – Video

 

Crkva 1. studenoga obilježava svetkovinu Svih Svetih – i onih poznatih u tolikim spomendanima, blagdanima i svetkovinama tijekom godine, ali i onih nepoznatih većem broju ljudi.

To je spomen svih svetaca, proglašenih i neproglašenih, koji su svoj život proživjeli na čast Bogu, u duhu i po zahtjevima evanđelja i na korist bližnjima. Vjerujemo da su oni u Nebu i od njih se traži zagovor, ali ih se vjernici i sjećaju.

To sjećanje je poticaj na razmišljanje o svetosti kojoj ljudi trebaju težiti u svojem životu, ali i na molitvu za pokojne, kao i za njihovu duhovnu pomoć.

Brojni krepšićani i ove godine dođoše u svoje selo kako bi na grobovima svojih najmilijih položili cvijeće i upalili svijeće. Dođoše moliti za njih, u tišini bar nakratko prisjetiti se vremena provedenog s njima. Sa posebnim emocijama i poštovanjem obići posljednja počivališta svojih umrlih. To je naša tradicija i samo Bog zna od kada datira.

Misao na sve svete potiče nas na razmišljanje kako naš život mora biti dobar, shvaćen u funkciji budućega života te kako imamo odgovornost da ga postignemo.

U koncelebraciji našeg župnika vlč. Pave Kopića misno slavlje u 11.00 sati uz prigodnu propovijed predvodio je pater Mate Anić.

Kako prije tako i poslije mise, po želji prisutnih moljena su opijela za preminule naše župe.

Comments

comments

Pročitajte još

Drenava, 7.4.2024.

DRAGI POSAVCI I POSAVKE Pokrenuli smo jednu pobožnu inicijativu vezanu uz naš zavičaj. Riječ je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)