Naslovna / Posavina / Horor za svatove u Lončarima zbog hrvatske zastave; Ispovijest mladoženje – Video

Horor za svatove u Lončarima zbog hrvatske zastave; Ispovijest mladoženje – Video

Prije nekoliko dana na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Lončari dogodio se napad na svatove koji su bili okićeni hrvatskim zastavama.

U ispovijesti za Otisak mladoženja Robert Tomić prepričava detalje. Inače, mladoženje je povrijeđen kada ga je jedan od napadača udario pištoljem u glavu.

Zbog ovog napada na hrvatske svatove u Posavini hrvatski veleposlanik Ivan Sabolić je danas  uručio prosvjednu notu na ruke pomoćnika ministra vanjskih poslova BiH Frane Planinića prenosi večernji list.

 U noti se navodi zabrinutost zbog fizičkog napada uz prijetnju oružjem na pripadnike hrvatskog naroda u BiH, državljane Republike Hrvatske i simbole hrvatskog naroda u BiH, koji se dogodio 30.10.2022 u mjestu Lončari na magistralnoj cesti Tuzla –Orašje (područje entiteta Republika Srpska), prenosi HMS.

 U diplomatskoj noti se dodatno ističe da su ovaj i slični napadi neprihvatljivi izraz javnog raspirivanja nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti među konstitutivnim narodima u Bosni i Hercegovini, te pozivaju nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da osude i sankcioniraju ovaj nacionalnom mržnjom motiviran događaj.

Comments

comments

Pročitajte još

DUŠA BOSANSKA KATOLIČKA

Hrvat sam i volim sve Hrvate ma gdje bili Ali zaljubljen sam u bosansku katoličku …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)