Naslovna / BiH / Trasa auto-puta kroz Brčko na javnom uvidu

Trasa auto-puta kroz Brčko na javnom uvidu

Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko – pravne poslove Vlade Brčko distrikta BiH obavještava javnost o provođenju javnog uvida u nacrt Izmjena i dopuna Prostornog plana Brčko distrikta BiH za period 2007-2017. godina, nacrt Regulacionog plana Ficibajer i nacrt Urbanističkog projekta Ciglane.
Time počinje i javni uvid u izmjene prostornog plana Brčko distrikta BiH koji predviđa trase auto-puta kroz teritoriju distrikta.
– Nakon što je Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH, kroz sačinjenu multikriterijsku analizu, predložio najbolje rangirane trase, uslijedio je period usaglašavanja sa nadležnim državnim i entitetskim ministarstvima i javnim preduzećima, jer se radi o zajedničkom projektu značajnom za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Pozivam građane, posebno one kroz čija mjesta stanovanja i imovinu su predviđene dionice auto-puta, da se upoznaju sa predloženim rješenjima i eventualno upute primjedbe i sugestije – izjavio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.
Ovo je prvi neophodan korak u pripremama za izgradnju auto-puteva kroz Brčko distrikt BiH, u koji bi trebalo da budu svi uključeni, jer je riječ o trenutno najvažnijem projektu za našu zajednicu, dodao je gradonačelnik.
Nacrti planova su izloženi na javni uvid od 18. novembra 2022. godine do 19. decembra 2022. godine u holu Doma kulture Brčko radnim danima od 8:30 do 14:30 časova.
Javna rasprava o nacrtu Regulacionog plana Ficibajer održaće se 5. decembra 2022. u velikoj sali Doma kulture Brčko sa početkom u 10:00 časova, dok će se Javna rasprava o nacrtu Urbanističkog projekta Ciglane održati istog dana u 13:00 časova. Javna rasprava o nacrtu Izmjena i dopuna Prostornog plana Brčko distrikta BiH 2007-2017. godina održače se 7. decembra 2022. takođe u Domu kulture sa početkom u 10:00 časova.
– Svi zainteresovani mogu da ostvare uvid u predložene nacrte planova, izjasne se o nacrtima planova i daju pismene primjedbe, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinsko pravne – poslove na broje telefona: 049/240-695, svakim radnim danom od 7:30 do 15:30 časova – kažu u Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinsko – pravne poslove.
Opširnije čitajte na stranici Vlade Distrikta.
/ekapija.com/

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)