Naslovna / Vijesti / DOBRO JE ZNATI – Jeli slanina stvarno zdrava

DOBRO JE ZNATI – Jeli slanina stvarno zdrava

Često čujemo da slanina nije zdrava i da je treba jesti što manje, ali je li to zapravo točno? 

Naime, slanina je puna proteina i vitamina, a nema mnogo ugljikohidrata. Danas.rs donosi 13 razloga zašto bi trebali jesti slaninu, bez imalo grižnje savjesti, ali i bez pretjerivanja u njenoj konzumaciji.

Slanina je jedina hrana koja je slana i slatka u isto vrijeme. Osim toga, ukusna je. Slanina je slano-slatki užitak u kojem su ova dva ukusa racionalno raspoređena. To je hrana koja spaja suprotnosti.

Uopće ne sadrži ugljikohidrate. Suprotno popularnom vjerovanju, masti nisu ono što nas čini debelima, već ugljikohidrati. Znanost potvrđuje da možete izgubiti težinu uz pomoć dijete s malo ugljikohidrata. Mnogi ljudi misle da nam ugljikohidrati daju energiju, ali to nije točno. Čak su i naši preci svoju energiju dopunjavali mastima. Masti su mnogo učinkovitije u održavanju energije.

Slanina je vrhunsko oružje za mamurluk. Ništa ne liječi mamurluk kao masna slanina i šalica kave. To je univerzalna istina. Nema boljeg lijeka za mamurluk od slanine i cheeseburgera – ili ove kombinacije.Smanjuje glad. Slanina je bogata zasićenim mastima, što znači da ćete biti siti duže nego da ste se hranili ugljikohidratima. Ako gladujete, slobodno pojedite slaninu i izdržat ćete od doručka do ručka ili ručka do večere. U stvari, između svih obroka.

Puna je vitamina. Slanina je puna esencijalnih vitamina B, koji su nam potrebni za održavanje našeg imunološkog sustava. Sadrži 65 posto preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 posto niacina, 38 posto vitamina B12 i 36 posto cinka. Zaboravite multivitamine i okrenite se slanini.

Jeli su je i naši preci. Paleo dijeta je najnoviji hit, ali potječe još iz antičkih vremena. Tako su se hranili primitivni ljudi, prije nego što je prerađena hrana postala dio naše prehrane.

Možete je jesti uz bilo koji obrok. Slanina za doručak? Može! Slanina za ručak? Može! Slanina za večeru? Može! Slanina uvijek zvuči dobro, bez obzira na doba dana.

piše Elite Daily.

Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)