Naslovna / Nekategorizirano / Uhićeno više od dvadeset rasturača droge

Uhićeno više od dvadeset rasturača droge

U opsežnoj akciji Policije Brčko distrikta s kodnim nazivom „SKUTER“ koja je izvedena tokom dana, uhapšeno je više od 20 lica za koje postoje dokazi da se bave neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, izjavio je portparol Policije u Brčkom Halid Emkić.
„Akcija je uslijedila nakon višemjesečnih planskih aktivnosti Policije distrikta, i realizovana na ovnosu odobrenja Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva u Brčkom, a imala je za cilj hapšenje proizvođača i rasturača opojnih droga na području sjeveroistočne Bosne. Više od 200 pripadnika Policije distrikta je efikasno obavilo pretrese na više od 30 lokacija u distriktu, a kolege iz ministarstava unutrašnjih poslova u Bijeljini, Orašju i Tuzli, isti posao na ukupno sedam lokacija. Uhapšeno je više od 20 lica i uz dokaze s kojima raspolažemo da su počinici ovog krivičnog djela, upućeno Tužilaštvu u Brčkom na dalje procesuiranje“, izjavio je Emkić.

On je dodao da se za osumnjičćene raspolaže informacijama da su tokom ove godine prometovali oko pet kilograma opojnih droga, uglavnom marihuane i heroina, a nezvanično smo saznali da je u akciji „SKUTER“ pronađena i oduzeta i izvjesna količina vatrenog oružja i municije.

Više informacija o rezultatima ove opsežne akcije brčanske Policije najavljeno je sutra na tematskoj konferenciji za novinare. /ebrcko/

Comments

comments

Pročitajte još

Priča učiteljice koja tjera suze na oči

Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)