Naslovna / Nekategorizirano / Moljenjem krunice dolaze bolja vremena

Moljenjem krunice dolaze bolja vremena

Župa Krepšić k. Brčkog proslavila je patron  Kraljica krunice dana, 6. listopada 2013.godine po svježem vremenu kada se je okupilo oko 100 vjernika iz župe Krepšić i susjednih župa. Euharistijskom slavlju predsjedao je isusovac mr. Mato Anić, duhovni pomoćnik u župi Sarajevo-Grbavica, u koncelebraciji sa 9 svećenika. Sve je na početku sv. mise pozdravio domaći župnik vlč. Mato Mikičić radujući se da se ovaj patron slavi pri kraju Godine vjere koje bi najbolji plod bio naše jače i bolje svjedočenje vjere u životu. Propovjednik se je poslužio slikom apostola koji su bili okupljeni oko Marije u zazivanju i iščekivanju prvih Duhova: „I mi danas trebamo biti u molitvi s Marijom u zazivanju novih Duhova o kojima je tako često govorio blaženi papa Ivan Pavao II. koji je gledao naprijed i novi Duhovi su više puta bili tema njegova govora riječ je o novom proljeću Crkve koju trebamo izmoliti u zajedništvu s Marijom“ i nastavivši „Što je sve Lucija u Fatimi primila od 1917.  godine. Ne postoji niti jedan materijalni ili osobni, obiteljski, društveni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se moleći krunicu i našom žrtvom ne bi mogao riješiti.

Previše gubimo vremena u ispraznosti, premalo dajemo mjesta krunici, osobnom postu kako bismo pomogli Crkvi i narodu. Papa Franjo reče „crkvu neće promijeniti samo dobri planovi i programi nego mir i radost“. Dakle osobno iskustvo i svjedočenje“. Propovjednik je nastavio: „Trebamo živjeti vrijeme fatimskih poruka, kako bi potvrdili koliko je moćna Marijina uloga i koliko je važna vjera u njezina obećanja. Za molitvu krunice Gospi nisu vezane samo bitka kod Lepanta 7. listopada 1571. godine, niti obrana Beča potkraj 17.stoljeća, nego su se i sve važnije pobjede u II. svjetskom ratu događale na Marijine blagdane. Još se jedno od obećanja nije dogodilo a to znači pobjeda zla i zloga u svijetu. Zato molimo krunicu i posvetimo se Gospi i njezinom Bezgrešnom srcu i postimo.

Sve je u tome da kršćanin treba gledati naprijed, jer ono najbolje, tek je pred nama, nismo beznadni i prepušteni samima sebi. S krunicom čekajmo vedriju budućnost koja je pred nama“, završio  je propovjednik.

Župa Krepšić je 1991.godine do pred rata brojila 913 katolika danas broji oko 55 obitelji sa 102 vjernika. Ovo danas je posljedica posljednjeg rata 1992.godine. U tom ratu župnu crkvu i crkvene objekte srpski su ekstremisti potpuno razorili, a Hrvate katolike protjerali. Danas je župna crkva potpuno izgrađena kao i župni ured i popratni objekti.

Izvor: bilten;mir 38

Comments

comments

Pročitajte još

Kome dugujemo za ljepotu naše narodne nošnje ?

Mnogi misle da povijest “rubine” nije toliko stara, ipak grdno se varaju! Povijest, ove možemo …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)