Naslovna / Lovci iz Krepšića / Gradnja lovačke kuće u Krepšiću – Video

Gradnja lovačke kuće u Krepšiću – Video

lovci1Dugo čekani projekat  gradnje lovačke kuće u sekciji Krepšić, koja pripada lovačkom društvu „Sokol“ trebao bi početi ako ne već u proljeće onda u ljeto ove godine.

 Zemljište je dobijeno od Markice Stjepanović  (Mate), i potrebni prepis je već napravit. U toku je izrada prijekta kuće koji je odabran i usaglašen  na proteklim sastancima. Imamo već odobrena određena novčana srestva s kojim bi trebali objekt dići pod krov iznosi predsjednik lovačke sekcije Krepšić Mijo Antunović.

 Morali bi prije samog početka gradnje  iskopati bunar i napraviti most radi prilaza samom zemljištu. Zamišljeno je da to izfinanciromo sami i to sa dobrovoljnim  prilogom pojedinaca, u iznosu od 50.KM godišnje. Na protekla dva sastanka prikupljeno je nešto novca ali još uvjek nedovoljno za realizaciju zamišljenog napominje Mijo.  

Pozivaju se svi a ne samo lovci da se pridruže ovoj akciji, jer svi ćemo u vremenima koja su pred nama moći koristiti taj prostor za odmor, druženje i zabavu.

Na kraju bi htjeo napomenuti da je lovačko društo „SOKOL“ organizirano u deset lovačkih sekcija i to su;

Dubrave, Donja Skakava, Bukvik, Vitnovići, Ulice, Gorice (i Rahić Donji), zatim Krepšić, Zovik, Boće i Omerbegovača. Ako k tome dodam  da od ovih deset sekcija  samo Krepšić i Bukvik još nemaju lovačke kuće mislim da bez ikakve rezerve trebamo podržati grdnju projekta te se priključiti  akciji  sa svojim prilogom.


Comments

comments

Pročitajte još

Tuzla – grad soli – ostaje bez soli!

Još od doba Ilira bilo je poznato da se na području današnje Tuzle nalaze zalihe …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)