Naslovna / BiH / Par iz BiH u Dubaiju dobio posao pa doživio dramu

Par iz BiH u Dubaiju dobio posao pa doživio dramu

Mladi par H.D. (26) i S.H. (28) iz BiH koji je dobio posao u Ujedinjenim Araprskim Emiratima, točnije u Dubaiju, odlučio je ispričati svoju priču kako bi upozorio sve mlade ljude koji ‘trbuhom za kruhom’ odlaze iz BiH u UAE u potrazi za zaposlenjem i zaradom.

Posao iz snova

Njihovo pismo koje je stiglo na adresu portala Danas.info prenosimo u cijelosti: Poslodavac, s kojim smo u BiH preko Skype-a obavili intervju, obećao nam je posao i naravno, preko maila poslao ponudu, točnije, kako se kaže, poslodavac nam je obećao sve najbolje u toj kompaniji. Međutim kada smo stigli, odmah su nam bile oduzete putovnice, navodno da se srede neki papiri. Kada smo htjeli razgovarati s poslodavcem, zahtijevao je da radimo nešto sasvim drugo u odnosu na dogovoreni posao. Poslodavac je ignorirao naše zahtjeve. Nismo imali drugog izbora nego spakirati stvari i napustiti to mjesto. Kada smo tražili putovnice nisu nam vraćene. Nakon toga smo se obratili policiji kako bi od poslodavca dobili putovnice, ali nažalost, policija tamo nema sluha za bilo koga tko nije državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tada za nas nastaje prava drama… Noć, vrućina, bez putovnica, gdje, kuda, kako…? Saznajemo da ima veleposlanstvo BiH u Abu Dabiju, snađemo se za prijevoz i stignemo u bh. veleposlanstvo. Ispričamo sve što nam se dogodilo. Vjerujte da su svi zaposleni bili na nogama i odlično smo dočekani. Obećana nam je pomoć u svakom smislu. Veleposlanik BiH u UAE Aleksandar Dragičević, kao i Satko Bitanga sa svojim obiteljima, pružili su nam moralnu podršku. Gledali su nas kao svoju djecu. Sljedeći dan Satko Bitanga odlazi s nama u Dubai po naše putovnice i na svoj profesionalno odrađen način dobiva ih natrag.

Provjerite ugovore

Upozoravamo sve ljude koji idu u inozemstvo raditi da se dobro informiraju i provjere postoji li veleposlanstvo BiH u toj zemlji. Također, neka dobro obrate pozornost na ugovore i ponude, te ne potpisuju ništa dok dobro to ne provjere, navodi se u pismu ovog mladog para iz BiH, koje je prenio portal Danas. info. (ri).

Comments

comments

Pročitajte još

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom Dana državnosti BiH

U ovim svečanim trenucima, s ponosom vam čestitamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine! Današnji dan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)