Naslovna / Hrvatska / SLAVONIJA U ZAGREBU Oni Bandiću kulen i tambure, Bandić njima knjige i mandarine

SLAVONIJA U ZAGREBU Oni Bandiću kulen i tambure, Bandić njima knjige i mandarine

UZ SLAVONSKU pjesmu i zvuke tamburice, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na glavnom gradskom trgu četverodnevnu izložbeno – prodajnu sajamsku manifestaciju Dani Slavonije u Zagrebu, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija.

Izrazivši zadovoljstvo slavonskom prezentacijom u Zagrebu, gradonačelnik Bandić podsjetio je okupljene da se na Jelačić placu u nedjelju pleše i Najveće kolo u sklopu Vinkovačkih jeseni, kao još jedan dokaz povezanosti glavnog grada Hrvatske i Slavonije. Također, najavio je i ponovni dolazak u Gunju, kako bi posjetio školarce kojima je Grad Zagreb osigurao besplatne udžbenike za ovu školsku godinu, istaknuvši da će, tom prilikom, Zagrepčani i Metkovčani zajedno donijeti stanovnicima županjske Posavine i 20-ak tona mandarina.

U svibnju, Zagreb je bez razmišljanja i kalkulacija došao pomoći Slavoniji, a sada Slavonci dolaze sa poznatim slavonskim delikatesama i onim najboljim što imaju. Drago mi je da smo još jednom obogatili ponudu ovog lijepog i gostoljubivog grada, naše metropole, naglasio je predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić te se zahvalio gradonačelniku Bandiću na podršci, kako u organizaciji ove manifestacije, tako i prilikom velikih svibanjskih poplava.

Kako se čulo, Udruga Panonija iz Bošnjaka okuplja braniteljske OPG-ove, obrte, poduzeća, udruge, zadruge, kućne radinosti, i druge subjekte koji su registrirani za proizvodnju slavonskih delicija: sira, meda, vina, voćnih rakija, suhomesnatih proizvoda, kolača te tradicijskih rukotvorina karakterističnih za područje Slavonije, Baranje i Srijema. Sve to moguće je do četvrtka isprobati i kupiti na štandovima na Trgu bana Josipa Jelačića.

Dani Slavonije prethodno su održani na Malom Lošinju i u Rijeci, a uz prezentaciju slavonske kulture i baštine, manifestacija ima i humanitarni karakter jer se prodajom određenih proizvoda prikuplja novčana pomoć za dvije potrebite obitelji iz Gunje

Comments

comments

Pročitajte još

OD – DO – Slike

Znate većina za onaj mučni zvuk budilice nakon alkoholom prikraćene noći, onaj hladan tuš na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)