Naslovna / Kultura i Folklor / Za gospodu i pustolove: Izložba fotografija Zvonka Lucića – Hrvatska vojska u Afganistanu

Za gospodu i pustolove: Izložba fotografija Zvonka Lucića – Hrvatska vojska u Afganistanu

letak web

IZLOŽBA fotografija “Hrvatska vojska u Afganistanu”  Zvonka Lucića postavljena je u gradskoj knjižnici Vladimir Nazor u zagrebačkom Podsusedu. Organizator izložbe je Udruga branitelja Domovinskog rata, fotografije je odabrao i priredio    Branko Mikulić, a svečano otvorila Vesna Helfrih, pročelnica Ureda za branitelje Grada Zagreba.

af4

Na izložbi su prikazane fotografije pripadnika Hrvatske vojske u operaciji potpore miru ISAF u Afganistanu. Na fotografijama su pripadnici 13. Hrvatskog vojnog kontigenta (HRVCON).

af1

 

Osim autora fotografija, pripadnika Hrvatske vojske Zvonka Lucića, važna osoba vezana za foto i video dokumentaciju o Hrvatskoj vojsci i Domovinskom ratu je autor izložbe Branko Mikulić. Mikulić prikuplja fotografije i video zapise nastale u Domovinskom ratu, i na drugim mjestima gdje borave pripadnici hrvatskih oružanih snaga, digitalizira ih i arhivira kako bi ih sačuvao od propadanja.

af-2Cilj programa je pohrana prikupljenog materijala u državnim institucijama, radi trajnog čuvanja, daljnjeg vrednovanja i zaštite gradiva nastalog u Domovinskom ratu.

af3

 

Izložba Zvonka Lucića “Hrvatska vojska u Afganistanu” otvorena je do 15. prosinca 2105. Od ponedjeljka do srijede može se pogledati od 13 do 19.30 sati , a od četvrtka do subote od osam do 14 sati. 

Comments

comments

Pročitajte još

Poseban dan za mještne župe Gorice – Slike

U subotu 06. 07. 2024 mještani župe Gorice  imali su poseban razlog za slavlje. Prelijepa …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)