Naslovna / BiH / Brčko – Napadnut snimatelj BN televizije – Video

Brčko – Napadnut snimatelj BN televizije – Video

Obavljajući na propisan način i potpuno regularno svoj posao prilikom izvođenja policijske akcije „Taxi“, na lokaciji u gradskom naselju Klanac u Brčkom, napadnut je i grubo vrijeđan naš snimatelj Goran Opačić.

Sve se dešavalo u prisustvu pripadnika Policije koji, čak i na poziv kolege, nisu reagovali. Majka jednog od uhapšenih koji se dovode u vezu s proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, fizički je nasrnula na opremu i kolegu, zgrabila stalak kamere i na najgrublji način – psovkamna na nacionalnoj osnovi i vrijeđanjem Srba i Republike Srpske, divljala bez reagovanja policajaca iako su, potvrdio je nakon prijave događaja i portparol Policije distrikta Halid Emikić, „bili obavezni da zaštite novinare u obavljanju svojih poslova“, prenosi rtv BN.

„Mi smo nakon saznanja o događaju odmah preduzeli mjere: sve vaše navode ćemo provjeriti, a naša unutrašnja kontrola i jedinica za profesionalne standarde rade svoj posao i nakon prikupljenih podataka i video materijala koji ćemo, vjerujem, dobiti od vas, utvrđivaćemo odgovornost naših pripadnika“, rekao je Emkić.

Saznali smo da se gospođa kojoj je zasmetala kamera BN televizije i Republika Srpska zove Habiba Čačković.

Comments

comments

Pročitajte još

Poseban dan za mještne župe Gorice – Slike

U subotu 06. 07. 2024 mještani župe Gorice  imali su poseban razlog za slavlje. Prelijepa …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)