Naslovna / BiH / Brčko – Napadnut snimatelj BN televizije – Video

Brčko – Napadnut snimatelj BN televizije – Video

Obavljajući na propisan način i potpuno regularno svoj posao prilikom izvođenja policijske akcije „Taxi“, na lokaciji u gradskom naselju Klanac u Brčkom, napadnut je i grubo vrijeđan naš snimatelj Goran Opačić.

Sve se dešavalo u prisustvu pripadnika Policije koji, čak i na poziv kolege, nisu reagovali. Majka jednog od uhapšenih koji se dovode u vezu s proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, fizički je nasrnula na opremu i kolegu, zgrabila stalak kamere i na najgrublji način – psovkamna na nacionalnoj osnovi i vrijeđanjem Srba i Republike Srpske, divljala bez reagovanja policajaca iako su, potvrdio je nakon prijave događaja i portparol Policije distrikta Halid Emikić, „bili obavezni da zaštite novinare u obavljanju svojih poslova“, prenosi rtv BN.

„Mi smo nakon saznanja o događaju odmah preduzeli mjere: sve vaše navode ćemo provjeriti, a naša unutrašnja kontrola i jedinica za profesionalne standarde rade svoj posao i nakon prikupljenih podataka i video materijala koji ćemo, vjerujem, dobiti od vas, utvrđivaćemo odgovornost naših pripadnika“, rekao je Emkić.

Saznali smo da se gospođa kojoj je zasmetala kamera BN televizije i Republika Srpska zove Habiba Čačković.

Comments

comments

Pročitajte još

Sjećanje na nadčovječansku borbu brčanskih Hrvata na Boderištu

Tijekom rata 1993. godine rijetko je tko znao da na drugoj strani posavskog koridora oko …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *