Naslovna / BiH / Bosanski navijači aplaudirali himni Bože pravde – Video

Bosanski navijači aplaudirali himni Bože pravde – Video

U utorak su na stadionu Tušanj u Tuzli mlade reprezentacije BiH i Srbije odigrale prijateljski meč, koji je završen rezultatom 1:1. Međutim, fokus je ovog puta na tribinama, gdje su navijači naše reprezentacije fer i sportski pozdravili himnu susjeda.
Malo je ko očekivao da će srbijanska himna “Bože pravde” biti pozdravljena aplauzima u Tuzli, iako se radilo o prijateljskom susretu BiH i Srbije, ali se to ipak dogodilo. Početkom intoniranja himne navijači mladih Zmajeva su ustali, a na njenom kraju su aplaudirali. Tokom utakmice nije bilo nacionalističkih uvreda, a s tribina se čula pjesma tuzlanskih navijača, koji su bodrili naše reprezentativce.
Oni su pokazali da je na ovim prostorima ipak moguće fer i sportski navijati za svoju reprezentaciju, ali i respektovati protivničku.
Ovakvo ponašanje navijača u Tuzli su pozdravili građani Srbije koji su pogledali klip na videoservisu YouTube, kao i pojedini srbijanski mediji.

 Naravno, o ovakvim stvarima se u razvijenim zemljama ne piše i ne diskutira. Međutim, na našim prostorima, opterećenim ratnom prošlošću, ovakvi primeri zaslužuju pažnju, jer bude nadu u svetliju budućnost koju narodi sa ovih prostora i zaslužuju. Tako su ovu vijest prenijele brojne int. stranice.

Comments

comments

Pročitajte još

Zasjalo je na Lovačkoj kući

Upravo je tako glasila poruka koju sam uz nekoliko slika dobio iz Krepšića, zasjalo je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)