Naslovna / Knjiga žalosti / U srijedu sahrana pokojnog svećenika vlč. Marijana Perića

U srijedu sahrana pokojnog svećenika vlč. Marijana Perića

Misa zadušnica za pokojnog vrhbosanskog svećenika vlč. Marijana Perića, koji je preminuo u Gospodinu u njemačkoj župi Marxheim, bit će u srijedu, 14. listopada 2015. u 16 sati u župnoj crkvi Imena Marijina u župi Oštra Luka-Bok kraj Orašja. Nakon Mise uslijedit će sprovodni obredi na mjesnom groblju u Boku.

marijan pericU ponedjeljak, 12. listopada njemačka župna zajednica oprostit će se od svog pokojnog župnika u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Marxheimu molitvom u 14 sati i Svetom misom zadužnicom u 14.30 sati.

Vlč. Marijan Perić je rođen, 11. siječnja 1954. od oca Filipa i majke Mande rođ. Martinović u Boku, župa Oštra Luka – Bok. Osnovnu školu je pohađao u Tolisi, gimnaziju-sjemenište u Zadru, a teološki studij u Sarajevu, gdje i zaređen za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije, 29. lipnja 1982. Nakon ređenja obavljao je službu župnog vikara u Novom Sarajevu i župnika: u župi Korićani kraj Travnika, zatim župi Kulina kraj Dervente te župi Krepšić u vremenu od 1989 – 1992godine. U ratnoj 1992. godini s ostalim vjernicima prognan je u Republiku Hrvatsku gdje pastoralno pomaže kod župnika vlč. Mate Lešića u župi Gunja kraj Brčkog. Odatle odlazi na pastoralnu službu u biskupiju Augsburg. Najprije je živio je u mjestu Finningen kraj Ulma kod vrhbosanskog svećenika vlč. Marijana Kopića gdje je naučio njemački jezik kao svećenik. Pastoralno je pomagao u samostanu sv. Krescencija u Kaufbeurenu (Kaufbojeren) i u bivšem dekanatu Neuburg (Nojburg). Godine 1993. imenovan je župnim vikarom u župi sv. Petra i Pavla u Pöttmesu, a 1994. župnikom u Lechsendu, Trugenhofenu und Bertoldsheimu (Bertoldshajm). Od rujna 1995. godine pa do svoje smrti obnašao je službu župnika u župama sv. Petra i Pavla u Marxheimu i sv. Vida u Lechsendu.

(kta)

Comments

comments

Pročitajte još

Uskrs u Krepšiću – Video, slike

Najstariji i najveći kršćanski blagdan Uskrs, spomen uskrsnuća Isusa Krista kao temelja kršćanske vjere, slavio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)